avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... inlocuitor pe delegare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

inlocuitor pe delegare

s-a dat un ordin sa fiu delegata din postul de director intr o alta localitate tot pe post de director.in acelasi timp s/a dat un ordin ca un functionar public pe perioada delgarii sa fie ordonator si sa aiba atributiile d edirector in locul meu...eu stiu ca delegarea nu se face sub forma asta.
ce parere legala aveti? este legal? sau nu...ms...
Da, este legal... este vorba despre o delegare de atributii, in acest caz.
legal...atentie...delegare...nu detasare....pe ce articol mabaze...cine pe cine plateste_? care este baza legala si pe ce va bazati cand spuneti ca este legal
Nu am scris nicio detasare... este vorba despre delegarea de atributii /competente si nu de delegarea prevazuta de art.42 - 44 C.mun.

Astfel, delegarea nu trebuie confundata cu delegarea de atributii (de competenta) care are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinata un alt salariat, preluandu-i functia.

art.40 C.mun.:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;

.....
va inteleg...dar sunt functionar public...ordinul merge pe legea 188 din 1999...cum facem...luam ce ne convine....nu lam in seama art din ordin ca e art din legea 188 nu din codul muncii....deci....e un studiu de caz interesant
Cand veti da toate detaliile problemei dvs, atunci poate veti primi si un raspuns pe masura.

Nu avem de unde sa stim ce calitate aveti dvs...

art.45 din Legea 188/1999 : (2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.

Alte discuții în legătură

Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii mariada2002 mariada2002 Buna ziua! Daca numesti din cadrul institutiei un anumit salariat sa asigure, prin delegare, atributiile aferente altui post - vacantat recent, pana la ... (vezi toată discuția)
Delegare funcționar public torro torro La un ordin de delegare pe o perioadă de 6 luni(cu acordul scris al funcționarului public), la noul loc de muncă există trei sporuri care nu existau la ... (vezi toată discuția)