avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare atributii

Buna ziua!
Daca numesti din cadrul institutiei un anumit salariat sa asigure, prin delegare, atributiile aferente altui post - vacantat recent, pana la ocuparea acestuia prin concurs -, se poate acorda persoanei respective salariul aferent fct ocupate prin delegare? Sau isi pastreaza salariul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 15 Februarie 2024
Da, dar cu acordul salariatului si cu mentiunea ca acesta va beneficia de salariul repectiv doar pe perioada delegarii!
În perioada de delegare de atributii, persoana beneficiază de drepturile salariale aferente funcţiei respective.

Delegarea de competenta sau de atributii nu necesita acordul salariatului.
In cazul prezent salariatul este delegat. Prin delegare angajatorul poate modifica unilateral doar locul muncii, asa ca sustin punctul meu de vedere, nu puteti modifica salariul decat cu acordul salariatului! (art. 41- 44 CM). Evitati si cazul unui conflict dintre angajator si salariat dupa ce va reveni la salariul anterior. O zi buna va doresc!
Nu confundati delegarea - institutie a dreptului muncii reglementata in acele articolele respective - cu delegarea de competenta.

Astfel, delegarea nu trebuie confundata cu delegarea de atributii (de competenta) care are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinata un alt salariat, preluandu-i functia.
Bună ziua.Sunt director economic la o instituție publică. In data de 28 Februarie 2024 imi expira mandatul de interimat și nu doresc să mai ocup această funcție în continuare din motive personale. Managerul unității prin dispoziție mă poate obliga sa sa fiu dir.ec. cu delegare de atribuții? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Delegare helgahajnalka helgahajnalka Salut.As dori si eu sa ma lamureasca cineva referitor la faptul ca de ce din 60 in 60 de zile prin dispozitia primarului mi se deleaga atributiile de sef in ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor pe delegare stefistefi stefistefi s-a dat un ordin sa fiu delegata din postul de director intr o alta localitate tot pe post de director.in acelasi timp s/a dat un ordin ca un functionar public ... (vezi toată discuția)
Decizii director general sau administrator firma irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu daca este legal ca un director general sau un administrator de firma sa iti ordone sa faci activitati care nu tin de fisa ... (vezi toată discuția)