Salut.As dori si eu sa ma lamureasca cineva referitor la faptul ca de ce din 60 in 60 de zile prin dispozitia primarului mi se deleaga atributiile de sef in cadrul unui Serviciu Public Local de Evidenta a Persoanelor unde sunt angajata si am f p de consilier. Mentionez faptul ca nu i-mi schimb locul de munca, atunci nu putem vorbim despre delegare care presupune modificarea locului muncii cu păstrarea neschimbată a celorlalte elemente. Vorbim despre delegare de atributii, nu am gasit nimic in legislatie referitor la delegarea de atributii.Care este perioada maxima in cazul delegarii de atributii.#-o
Delegarea de atributii are loc la acelasi loc de munca, iar salariatul inlocuieste pe o perioada determinate un alt salariat, preluandu-i functia.Cu alte cuvinte, delegarea de atributii poate inseamna schimbarea temporara a functiei cu o alta functie, la acelasi loc de munca sau poate insemna cumulul de functii in cadrul aceluiasi angajator.
In legislatie nu este stabilita o perioada minima sau maxima in care se pot delega atributii unor salariatii.
Cred ca angajatorul dvs confunda delegarea - ca modalitate de modificare unilaterala a locului muncii - cu delegarea de atributii/competenta.