avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot fi sigura ca preiau o firma fara probleme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot fi sigura ca preiau o firma fara probleme?

Vreau sa trec o firma de la o cunostinta pe numele meu. daca firma are ceva datorii eu o sa aflu asta la preluare sau pot sa ma trezesc cu surprize? se poate pune o firma pe suspendare de activitate daca are datorii? se poate inchide o firma cu datorii? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters126873 , utilizator 17:28, 11 Noiembrie 2012
Va puteti trezi cu mari surprize. In afaa datoriilor de la fisc pe care le puteti afla punandu-l perespectivul sa-si ia un Certificatde atestare fiscala, mai pot fi si alti creditori pe langa fisc care aar cand nici nu te gandesti, cat despre inregistrarile contabile din care ati ma putea vedea ceva am vazut atatea de-a lungul timpului incat cel mai sigur este sa va infiintati o firma noua! Macar dormiti linistit/a
dar avocatul care se ocupa de hartiile necesare el poate stii daca sunt probleme sau nu? firma se poate pune pe suspendare de activitate daca are datorii?
raspunsul este nu la ambele intebari.
administratorul este singurul care poate raspunde in privinta datoriilor.... dar nici macar el nu poate fi sigur.
Da, firma chiar daca are datorii poate fi suspendata la registrul comertului.
unmoeglich a scris:

Da, firma chiar daca are datorii poate fi suspendata la registrul comertului.

si la fisc?

Alte discuții în legătură

Reactivare firma Margaf50 Margaf50 Am infiintat o firma (SRL) in anul 2006. Firma este inregistrata la registrul comertului (are J...) si CUI (RO...). De la infiintare pana in prezent firma nu a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl nity nity Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata homereg homereg la trecerea perioadei de suspendare ce este obligatoriu sa faca un SRL ?, care nu mai are activitate si nu va mai avea ?? si nici nu vrea ... (vezi toată discuția)