avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot fi sigura ca preiau o firma fara probleme?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot fi sigura ca preiau o firma fara probleme?

Vreau sa trec o firma de la o cunostinta pe numele meu. daca firma are ceva datorii eu o sa aflu asta la preluare sau pot sa ma trezesc cu surprize? se poate pune o firma pe suspendare de activitate daca are datorii? se poate inchide o firma cu datorii? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters126873 , utilizator 17:28, 11 Noiembrie 2012
1. O firma isi poate suspenda activitatea pe maximun 3 ani la registrul comertului, independent de datorii avute la fisc sau la alti creditori.
2. Dupa suspendarea activitatii la registrul comertului, indiferent ca firma are sau nu are datorii toate societatile trebuie sa depuna bilantul anual.
3. In afara de aceasta toate firmele ar dori sa nu mai depuna nici una din declaratiile pe care le depune in mod curent.
4. Daca firma are datorii la fisc cu siguranta nu i se va accepta aceasta derogare si va fi obligata sa depuna in continuare declaratiile.
5. Daca firma nu are datorii fata de fisc este posibil, dar nu este obligatoriu sa obtina aceste derogari de la depunerea declaratiilor.Sunt administratii financiare care au deja afisat ca indiferent de situatie cu sau fara datorii societatile sunt obligate sa-si depuna in continuare declaratiile.
Cred ca am fost explicita acum !
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
pt mine e clar...:)
Infiintati mai bine o societate noua si aveti certitudinea 100% ca o cunoasteti in totalitate.
mai bine va faceti una noua decat sa aveti surprize chiar de la cunostine . in cel mult 7 zile va ies documentele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactivare firma Margaf50 Margaf50 Am infiintat o firma (SRL) in anul 2006. Firma este inregistrata la registrul comertului (are J...) si CUI (RO...). De la infiintare pana in prezent firma nu a ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl nity nity Buna ziua!, am un SRL si sunt asociat unic al acesteia din 2004. Nu am avut activitate decat vre-un an de zile, nu am datorii, firma e curata, odata cu ... (vezi toată discuția)
Firma suspendata homereg homereg la trecerea perioadei de suspendare ce este obligatoriu sa faca un SRL ?, care nu mai are activitate si nu va mai avea ?? si nici nu vrea ... (vezi toată discuția)