avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare firma

Am infiintat o firma (SRL) in anul 2006. Firma este inregistrata la registrul comertului (are J...) si CUI (RO...). De la infiintare pana in prezent firma nu a fost ”activata la fisc”, nu a desfasurat nicio activitate, nu are angajati si nici cont bancar. Pana in prezent nu s-a facut nicio raportare la fisc.
Acum as dori s-o ”activez”. As dori sa ma sfatuiti cum sa continui inregistrarea si raportarile la fisc.
Multumesc pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 13:46, 17 Februarie 2015
In aceasta perioada a fost suspendata activitatea la Reg.Comertului?
S-au depus declarartii sau ati avut regim derogatoriu?
In caz contrar,datorati impozit minim pentru perioada 01.05.2009-30.09.2010.
Ro probabil ca nu mai aveti.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Din 2006 si pana in prezent o sa aveti multe amenzi de platit. Nu stiu cine v-a invatat sa procedati in acest fel. In momentul in care ati infiintat societatea trebuia sa mergeti la banca cu actele care atestau ca societatea este infiintata si sa avtivati contul pe care sigur l-ati deschis inainte si ati depus capital social,apoi va gaseati un contabil bun care sa va faca actele contabile. Aici ma refer la faptul ca in ciuda faptului ca nu avea incasari firma,trebuia sa va depuna declaratii pe 0. Puteati sa procedati si altfel:dupa inregistrarea la ANAF sa suspendati societatea la registrul comertului,dar si in acest caz tot trebuia ca un contabil sa va faca declaratii pe 0. In orice caz ati proceda,in momentul infiintarii unei societati trebuie sa faceti declaratiiila ANAF. Datoriile se vor calcula din 2011, restul s-au prescris.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Cabinet Avocat Anda Belea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Daca nu platesc impozitul forfetar ce se intimpla? irina sandina irina sandina Buna ma numesc Irina si am firma dar nu are activitate,am infiintato anul trecut.A trebuit sa plec din tara si am lasat asa fara activitate prezendind ... (vezi toată discuția)