avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de sponsorizare sau contract de mecenat?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de sponsorizare sau contract de mecenat?

Pentru achizitionarea unei proteze auditive care este varianta legala in cazul unei persoane fizice
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:23, 13 Noiembrie 2012
Puteti reformula astfel incat sa ne putem da seama ce doriti sa aflati?

Sunteti persoana juridica si doriti sa faceti o donatie unei persoane fizice care are probleme auditive?

Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
daca vreai sa achizitionezi inseamna ca vreai sa cumperi.
ca sa fi sponsorizat trebuie sa te adresezi unui ONG.
@ moghiv

Varinata legala este achizitionarea acesteia in conditiile legii ... pentru aceasta se poate inchei aun contract de sponsorizare, un contract de donatie , un contract de mecenat ...
De asemenea, va puteti adresa unui ONG care se ocupa de asa ceva ...
doresc sa achizitionez o proteza auditiva pentru fiul meu care este hipoacuzic.
Deoarece pretul unui astfel de dispozitiv este mare as dori sa apelez la o formula de sponsorizare sau mecenat si nu stiu care este varianta legala pentru persoane fizice.
In opinia mea, mecenatul.

Mecenatul presupune un anumit sprijin. Acest sprijin poate fi material, financiar sau chiar moral. El este acordat fara contrapartida si are drept scop executarea unor activitati de interes general.
Prin mecenat se realizeaza un transfer al dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare catre o persoana fizica, ca activitate filantropica cu caracter umanitar, pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific – cercetare fundamentala si aplicata.

Pentru sponsorizare, obiectul comunicarii il constituie produsul sau marca, iar operatia in sine presupune relatii cu dublu sens si cu obligatii reciproce.
Cel care realizeaza o sponsorizare urmareste prin aceasta sa obtina avantaje comerciale cat mai multe, o participare cat mai rentabila, o crestere a notorietatii, o dezvoltare a imaginii de marca, inclusiv punerea cat mai mult in valoare a celui care sustine sponsorizarea.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de sponsorizare sau mecenat Hesperus Hesperus Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)