avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de sponsorizare sau mecenat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de sponsorizare sau mecenat

Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare sau mecenat? Acest lucru ar trebui sa se intample lunar pentru a sustine procesul terapeutic al acelor copii (sumele primite ar trebui sa fie utilizate pentru transport din provincie spre Bucuresti, medicatie de specialitate, materiale didactice, incaltaminte speciala etc). Beneficiarii ar trebui sa justifice sumele folosite sau pentru a fi in legalitate ONGul este acoperit doar de unul dintre contracte (sponsorizare sau mecenat)?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:10, 11 Ianuarie 2019
Dupa opinia mea: Mecenat.
Pentru buna desfasurare a contractului de mecenat beneficiarii trebuie sa justifice (deconteze) cheltuielile (ce trebuie sa se incadreze in conditiile contractuale).
Pentru amanunte si contract vezi:
[ link extern ]
[ link extern ] /

Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca se alege contract de mecenat, va trebui autentificat la notar, deci vor fi costuri destul de mari. Puteti incheia contract de sponsorizare daca beneficiarul va aduce o adeverinta emisa de o institutie publica care atesta faptul ca sunt in nevoie sociala. Prevederile legii sponsorizarii sunt destul de vagi dar permit sponsorizarea persoanei fizice daca se face dovada printr-un document eliberat de o institutie publica sau organizatie neguvernamentala ca respectiva persoana se incadreaza in categoriile eligibile pentru sponsorizare (in cazul de fata ca este un caz social sau medical)
Spor!
In opinia mea un ajutor umanitar din partea unui ONG pentru persoane fizice ce necesita ajutor umanitar ex. cei saraci sau suferind de o boala sau o dizabilitate etc. nu pot fi nici sponsorizare nici mecenat, caci Legea 32 / 1994 nu asa ceva vizeaza. Ar trebui sa fie contract de donatie cu sarcina sau sa nu le dea direct banii ci sa plateasca direct ONG-ul cheltuielile facute pentru acele persoane fizice, pe numele ONG...
Buna ziua! Societatea la care lucrez intentioneaza sa faca un contract de
mecenat cu plati numerar in rate,saptamanal cate 10.000lei catre o persoana fizica grav bonava. Valoarea totala ar fi de 120.000 lei, in 12 rate egale. Se pot aceste plati considera plati fragmentare? Daca da, cum pot face sa evit o eventuala neregula, tinand cont si de faptul ca persoana respectiva doreste numerar, si nici nu poate sta pe drumuri, la notar in fiecare saptamana daca ar fi sa facem 12 contracte diferite. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare, mecenat kodrins kodrins Buna ziua O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)
Legalizare notariat contract mecenat Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmtoarea intrebare: O persoana juridica vrea sa ajute o persoana fizica care nu face parte din nici un ONG,sa faca o ... (vezi toată discuția)