Buna ziua,
As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare sau mecenat? Acest lucru ar trebui sa se intample lunar pentru a sustine procesul terapeutic al acelor copii (sumele primite ar trebui sa fie utilizate pentru transport din provincie spre Bucuresti, medicatie de specialitate, materiale didactice, incaltaminte speciala etc). Beneficiarii ar trebui sa justifice sumele folosite sau pentru a fi in legalitate ONGul este acoperit doar de unul dintre contracte (sponsorizare sau mecenat)?
Va multumesc.
Asa cum am mai scris, in opinia mea o persoana fizica grav bolnava NU poate beneficia direct de un contract de MECENAT pentru ingrijirea sa, Ar putea beneficia medicul sau alt profesionist care o trateaza, sau ar putea beneficia de sponsorizare un ONG care se se ocupe apoi de finantat ingrijirea ei. Cat despre plafonul legal de plati in numerar catre persoane fizice, daca intentia este de a ii acorda 120000 lei in 12 rate egale, in opinia mea chiar daca s-ar face 12 contracte separate, tot ar fi o incalcare a interdictiei legale de fragmentarea platilor si deci ar fi ilegal. Nu vad cine ar putea IN MOD LEGITIM pretinde o asemenea suma IN NUMERAR.
Sponsorizare, mecenat
kodrins
Buna ziua
O persoana fizica fara personalitate juridica, dar cu activitate publica recunoscuta de catre diverse asociatii, poate primi sponsorizare, sau nu? ... (vezi toată discuția)