avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legalizare notariat contract mecenat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legalizare notariat contract mecenat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmtoarea intrebare:

O persoana juridica vrea sa ajute o persoana fizica care nu face parte din nici un ONG,sa faca o operatie in valoare de 8000 eur. Contractul de mecenat trebuie legalizat in notariat?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Catalinavoinea11 , utilizator 14:44, 9 Februarie 2022
Buna ziua,

Trebuie sa faceti contract de donatie nu de mecenat. Contractul de mecenat nu acopera cazuri medicale. Pentru donatie pana la 25.000 lei puteti acorda fara notar dar nici deductibila fiscal nu e suma acordata.Cautati un ong care sa i plateasca suma persoanei su dvs sponsorizati ong ul.
Va mulțumesc mult
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din formularea echivoca "persoana juridica" banuiesc ca e vorba de o societate functionand pe Legea 31 / 1990. Normal ar trebui sa sponsorizeze un ONG de profil care sa plateasca apoi acea operatie persoanei in cauza. Sponsorizarea e ceva firesc pentru un operator economic, donatia insa NU, chiar daca de un deceniu nu mai e expres prevazuta nulitatea absoluta a actelor cu titlu gratuit facute de organizatiile lucrative. Dar tot cu semne serioase de intrebare ref. legaitate au ramas. SI nedeductibile fiscal, pe cand sponsorizarea poate fi in anumite limite data chiar din impozitul datorat. Acea persoana fizica nu poate legal beneficia de sponsorizare in mod direct, nici de mecenat. Vedeti definitia din Legea 32/1994. Daca totusi ar fi sa fie donatie, contractul va trebui autentificat notarial fiind in valoare de peste 25.000 lei.
Multumesc
Sau faceti cateva contracte diferite, succesive, pentru a fractiona suma.

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare sau mecenat Hesperus Hesperus Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare ... (vezi toată discuția)
Contract de mecenat AnaCami AnaCami Buna ziua,daca am un contract de mecenat incheiat intre o fundatie si o persoana fizica pentru o suma de 50.000 lei cu o valabilitate de 1 an-pf are pb de ... (vezi toată discuția)