avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract de mecenat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract de mecenat

Buna ziua,daca am un contract de mecenat incheiat intre o fundatie si o persoana fizica pentru o suma de 50.000 lei cu o valabilitate de 1 an-pf are pb de sanatate ,fundatia acopera cheltuielile esalonat (lunar) in functie de necesitati,putem face plata din casierie in numerar,sau se considera plata fragmentata?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:29, 12 Martie 2018
Legea 70/2015, art. 2, lit b:
b) plată fragmentată - fracţionarea sumei de plată în mai multe tranşe, pentru a evita
plafonul de plată în numerar stabilit prin lege;

Se considera plata fragmentata.
Multumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul descris nu este legala incheierea unui contract de mecenat, fiind evident o eronata interpretare a art. 1 alin.3 din Legea 32 / 1994. Beneficiarul mecenatului in domeniul medico-sanitar nu poate fi pacientul / persoana cu probleme de sanatate, ci eventul medicul sau alta persoana cu pregatire medicala sau paramendicala sau unitatea care ii presteaza serviciile medicale sau de ingrijire. Asa cum este acum contractul in opinia mea este lovit de nulitate absoluta si se risca returnarea banilor. Ma mir ca notarul a autentificat asa ceva - si poate fi el bun de plata...
2. Caracterul de plata fragmentata e dat de eventuala fractionare a sumei in mod intentionat in mai multe transe cu scopul evitarii depasirii plafonului legal pentru plati in numerar, deci intervine cand in mod normal se platea suma intr-o singura transa dar pt a putea fi platita numerar aparent legal se imparte in plati succesive in zile diferite. In cazul de fata, daca prestatiile care trebuie platite sunt in mod natural distribuite pe mai multe luni, nu doar ca e posibil, ci e si logic ca mecena sa nu acorde toata suma din start, ci in transe pe masura utilizarii lor si eventual justificarii lor fata de finantator. Prin urmare in opinia mea, daca din contract rezulta expres ca nevoile se intaind pe o perioada mai lunga deci nu e o prestatie one-time (ex. o operatie scumpa), sau se poate demonstra ca exista din motive obiective o asemenea esalonare a cheltuielilor care se fac pe baza acelei finantari, nici vorba sa fie considerata plata fragmentata in sensul legii si deci nu risca sa fie considerata ilegala. Legislatia trebuie inteleasa si aplicata conform metodelor de interpretare, inlcusiv si mai ales metoda teleologica, nu doar interpretate prin metoda gramaticala.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon plati in numerar fifi58 fifi58 Operatiunile de plati in numerar catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare sau mecenat Hesperus Hesperus Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere restanta nicola11 nicola11 detin o locuinta in bucuresti si in urma decesului tatalui meu m.am trezit ca am de plata o suma foarte mare la intretinere,...16700lei cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)