avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legalizare notariat contract mecenat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legalizare notariat contract mecenat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmtoarea intrebare:

O persoana juridica vrea sa ajute o persoana fizica care nu face parte din nici un ONG,sa faca o operatie in valoare de 8000 eur. Contractul de mecenat trebuie legalizat in notariat?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Catalinavoinea11 , utilizator 14:44, 9 Februarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
numai ca ar trebui sa nu se vada ca de fapt a existat din start intentia de acorda intreaga suma, ca altfel se va considera frauda la lege si vor fi nule absolut toate contractele ..... e la fel ca la factionarea unei sume de plata in plati succesive pentru a sta sub plafonul pana la care se admite plata in numerar - daca se vede de undeva chiar si indirect dar suficient de clar ca de fapt partile previzionau din start necesitatea unei plati mai mari dar au fractionat-o fara alt motiv obiectiv decat mentinarea sub limita maxima pentru plati in numerar, iese rau.....
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare sau mecenat Hesperus Hesperus Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare ... (vezi toată discuția)
Contract de mecenat AnaCami AnaCami Buna ziua,daca am un contract de mecenat incheiat intre o fundatie si o persoana fizica pentru o suma de 50.000 lei cu o valabilitate de 1 an-pf are pb de ... (vezi toată discuția)