Consider oportuna infiintarea unei sectiuni in care sa se regasesca definitiile termenilor juridici precum si a expresilor juridice.Consider ca ar fi de real ajutor pentru utilizator in vederea lamuririi intelesului termenului juridic dar principala ratiune pentru care va propun aceasta sectiune este pentru ca am observat in continutul raspunsurilor confuzii in privinta denumii corecte a termenului juric in cauza, raspunsuri oferite de catre consultanti- a nu se interpreta gresit: nu este o acuzatie, ci o simpla constatare.In cazul in care utilizatorul nu are cunostiintele necesare pentru a face diferenta intre diferinti termeni poate proceda la o actiune gresita.
Inteleg ca va referiti la o sectiune speciala, in care sa fie prezentati termeni juridici si definitiile lor, nu? Pentru ca un forum special nu ar prea ajuta la nimic din acest punct de vedere.
Sectiunea in cauza ar putea fi facuta doar in masura in care comunitatea ar fi dispusa sa creeze definitii pentru acei termeni juridici. Altfel, noi nu avem cum sa dezvoltam o astfel de sectiune, din simplul motiv ca nu ne-ar ajunge timpul sa definim mii de termeni juridici.
Chiar sunt curios daca sunt mai multi oameni dispusi sa ajute la dezvoltarea unei astfel de sectiuni.
Ar fi un demers fără finalitatea aşteptată - aceea de a oferi userilor traducerea în limbaj accesibil a noţiunilor juridice.
cristina_toda afirma undeva mai sus că unele răspunsuri ale consultanţilor (şi nu numai ale lor) pot să creeze confuzii prin utilizarea unor termeni incorecţi (sau inadecvaţi, aş adăuga eu). Bon. Facem pentru asta un dicţionar. Cine vor fi cei care vor posta definiţii - traduceri într-un limbaj accesibil - nu tot consultanţii, aceeaşi care postează răspunsuri care conţin termeni inadecvaţi, incorecţi ? Ba chiar şi useri care, deşi nu au dorit să se înscrie ca şi consultanţi, vor dori să-şi exprime opinia cu privire la o noţiune sau alta. Cine va face corecturile necesare? Pe ce criterii vor fi acceptaţi unii şi refuzaţi alţii, cînd vor dori să posteze?
Vor fi mulţi doritori şi puţini chemaţi, fără să vreau nici eu să jignesc pe cineva.
Hai sa zicem ca definim ...retractul litigios. Crezi ca am lamuri pe cineva altminteri decat ...bustean?
retarctul litigios = acea operatiune prin care adversarul cedentului elimina din proces pe cesionar platindu-i suma cu care a cumparat dreptul litigios impreuna cu cheltuieli si dobanzi. (suna in limbi straine si pentru multi ...cunoscatori, daramite pentru cei care n-au de-a face cu domeniul juridic)
Adica...:duh:... ar trebui sa urmeze aici o explicatie ...cam de juma' de tratat de drept pentru a putea sa inteleaga cineva ce naiba am scris mai sus.
Ar trebui sa incep prin a lamuri ce aia adversar ...pentru ca aici termenul suna destul de romaneste, dar nu e simplu deloc (cunoscatorii stiu cate teorii sau scris pentru a raspunde la intrebarea: asta e doar paratul? ori poate fi si reclamantul si paratul?) si s-o tot tin in explicatii pentru fiecare cuvintel din definitia de mai sus.
Si cat de ... jos poti sa cobori explicatiile intr-o sectiune cu pretentie de ...dictionar? Si asa am fost criticata ca ma exprim pe-aci ca un taran (chiar daca gandesc ca un filosof :whistle:
Asa cum bine a inteles domunul Alin Popescu m-am referit la infiintarea unei sectiuni speciale pe siteul avocatnet.ro nu la infiintarea unei sectiuni a forumului- daca s-ar infiinta o sectiune in forum e normal ca fiecare o sa-si dea cu parerea si atunci va fi si mai amuzant.
Dar cum se pare ca nu e nimeni interesat....
Chiar si pe site, tot trebuie sa existe o SURSA a definitiilor respective, asta e problema. Nu putem copia pur si simplu un dictionar, asta in ideea in care ar exista unul bun, ceea ce nu stiu...