avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

Buna ziua....In ce conditii poate fi platita pensia de intretinere in natura si cum pot stabili modalitati de plata a pensiei in natura...si mai exact in ce anume consta bunurile si serviciile in natura pt copii??? Va multumesc anticipat:D
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
alfalin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:27, 11 Noiembrie 2012
Alimente, medicamente, imbracaminte si incaltaminte, achizitionarea de carti, manuale si culegeri scolare. Toate acestea in cuantumul pensiei de intretinere stabilit prin hotararea judecatoreasca. Insa parerea mea este ca orice copil are nevoie si de bani.
Da, pensia de intretinere in natura este destul de rar folosita.
Sa pastrati bonurile pentru a dovedi cat ati cheltuit.
Gabrielle Monique a scris:

Alimente, medicamente, imbracaminte si incaltaminte, achizitionarea de carti, manuale si culegeri scolare. Toate acestea in cuantumul pensiei de intretinere stabilit prin hotararea judecatoreasca. Insa parerea mea este ca orice copil are nevoie si de bani.


Buna ziua

Inca nu sa stabilit in instanta ce suma va trebui sa platesc pt pensia alimentara...eu ii platesc 200 ron in fiecare luna prin posta mandat postal...instanta va trebui sa tina cont de banii pe care iam platit inainte daca stabileste pesnia mai mare de 200 ron???si as putea cere ca pensia sa o platesc jumate in bani jumate in natura??? va multumesc
Instanta va tine cont de ceea ce ati achitat pana acum, chiar daca in hotarare se va specifica ca Dvs. veti fi obligat la plata pensiei de intretinere incepand cu data introducerii actiunii. Societatea la care lucrati va trebui sa tina cont de copiile chitantelor prin care ati facut viramentul acestor bani si pe care le veti prezenta acestora impreuna cu o copie dupa hotararea ramasa definitiva. Pentru a va usura plata si esalonarea diferentelor calculate de catre biroul "Salarizare", faceti un calcul la salarul net al Dvs. cu un procent de pana la 25% daca aveti un singur copil, iar daca suma depaseste ceea ce ii virati acum (200 lei), incercati sa achitati mai mult.:)

Nu sunt avocata, dar cred ca puteti cere direct in instanta ca pensia de intretinere sa fie achitata de Dvs. atat in bani, cat si in natura.



multumesc frumos pt sfat...va doresc o zi minunata
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara majorata! alinutz_a alinutz_a Buna ziua, problema ar fi urmatoarea: fosta sotie a sotului l-a dat in judecata pentru majorarea pensiei alimentare, in prezent plateste o ... (vezi toată discuția)
Divort-custodie comuna-pensie de intretinere AAA+ AAA+ Buna ziua, pe 25 sept 2012 urmeaza sa avem prima infatisare pentru \"divort cu copii\" . Avem un singur copil de 14 ani impliniti. In urma discutiilor comune ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gabitza1976 gabitza1976 poate fi recalculata pensia alimentara daca am un act jud.irevocabil?acum 3 ani am decis de comun acord cu fostul sot sa-i acord custodia fiului meu deoarece ... (vezi toată discuția)