avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dosar de daune -cat dureaza?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dosar de daune -cat dureaza?

As dori sa stiu in cat timp este obligata firma de asigurare sa emita acceptul de plata , pentru un dosar de daune materiale ca urmare a unui accident auto. Intreb pentru ca , desi a fost intocmit dosarul de dauna, s-a emis documentul de introducere in reparatie, masina a fost reparata, am depus devizul de lucrari la societatea de asigurari, aceasta invoca motivul " nu a venit aprobarea de la bucuresti" si dupa trei saptamani. Intre timp service-ul refuza eliberarea masinii. Pe de alta parte cei de la asigurare au acceptat in totalitate piesele si lucrarile dar au aplicat la suma de devizul de la service un discount de 58% !!!. Adica vor accepta la plata cu atat mai putin. Este legal asa ceva? Diferenta este destul de mare. Cei de la service au incercat sa ma puna pe mine sa semnez o declaratie ca sunt buna de plata in cazul in care firma de asigurare nu plateste. Si asta este legal? Nu stiu cum sa mai procedez sa-mi pot recupera masina, nu am avut nici o vina in accident.
Va rog un raspuns. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 19:01, 24 Noiembrie 2012
Va sfatuiesc sa nu acceptati sa completati cererea de despagubire cu o alta suma decat cea trecuta pe deviz. Asiguratorul incearca sa negocieze, dar nu aveti de ce sa acceptati daca service-ul nu a trecut repere ce nu rezultau din accident.
Daca service-ul lucreaza cu asiguratorul, atunci nu se apuca de reparat masina pana nu avea acceptul de plata. De fapt nu trebuia sa se apuce de reparatii pana nu avea acceptul sau o declaratie a dumneavoastra ca sunteti de acord sa suportati reparatiile daca nu se primeste acceptul de plata.

Ar trebui sa contactati un avocat sa va reprezinte, deoarece este posibil sa fie necesar sa convocati la conciliere si apoi sa dati in judecata asiguratorul pentru a-l obliga sa respecte legea. Aveti nevoie de asistenta unui avocat si in relatia cu service-ul, pentru ca oricum a procedat si procedeaza gresit in continuare fata de dumneavoastra.
Multumesc mult pentru sfaturi. Asta am si facut, am contactat un avocat care a trimis deja chemarea la conciliere, in conditiile in care nu am mai primit de la ei nici un semn. Se pare ca doar instanta il poate obliga pe asigurator la plata despagubirii, adica respectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Raspuns accept plata grandanat grandanat Masina este reparata, iar service-ul asteapta acceptul asiguratorului cu privire la plata. In cat timp este obligat asiguratorul sa dea acest raspuns ? (vezi toată discuția)