avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minora insarcinata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minora insarcinata

Buna din nou...am 23 de ani fata 15 ani jumate...a ramas insarcinata si as vrea sa o aduc la mine dar parintii sunt in total impotriva mea...o bat doar pt ca e cu mine , acum daca ar auzii ca e insarcinata cred ca o so omoare pt ca inainte o batea de ia spart buzele doar pt faptul e cu mine...vreau sa stiu legea are ce sa imi faca daca o aduc la mine si e insarcinata ? avort nu imi doresc sa faca pt ca e copilul meu e un suflet....multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 21:19, 11 Noiembrie 2012
Problema este puţin mai complicată, să ştiţi.dacă aţi întreţinut relaţii sexuale cu fata înainte ca ea să fi împlinit 15 , fapta constituie infracţiunea de act sexual cu un minor, art. 198 cod penal. Nu există lege care să vă permită să o luaţi la dvs., iar la această vârstă legea nu-i permite nici să se căsătorească. Cu siguranţă că se vor implica şi autorităţile, precum Direcţia pentru Protecţia Copilului , care va desfăşura o anchetă socială şi se vor lua unele decizii prvind situaţia fetei. Dacă îi este frică de părinţi, să meargă şi să solicite consiliere la instituţia susmenţionată, pentru a i se asigura protecţia .
nu am facut sex cu ea inainte de 15 ani acum e insarcinata in primele saptamani. am poze cu ea batuta si plina de sange si martorii ca tatal ei imi taie calea cu TIR`UL si sms`uri de la tatal ei cu amenintari si injuraturii...ea a spus ca daca eu nu o iau pleaca de acolo ca nu mai suporta vorbele lor (curva, proasta, ultima fata din zona, etc...)si bataile care sunt aproape zilnice. si la ce incalcare a legii ma incadrez sau cum....
Cum v-am spus , fata să se adreseze Direcţiei pt. Protecţia copilului.Să expună situaţia în care se află , să arate şi pozele care dovedesc violenţele cărora a fost supusă. Va trebui să efectueze şi control medical, pentru a se stabili dacă sarcina poate fi dusă cu bine până la capăt, dacă starea de sănătate este una bună, etc. Sunt multe de făcut şi ocupaţi-va împreună cu fata de aceste lucruri, sprijiniţi-o.Este posibil să fiţi exonerat de răspundere penală dacă fata avea 15 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minora insarcinata piticot78 piticot78 ... am 22 de ani iar prietena mea are 15 ani, eu unu nu sunt de acord cu pastrarea copilului, nu ma simt eu pregatit, ea inca e copil, si nu are rost sa'i ... (vezi toată discuția)
Nerecunoastere paternitate li_a_she li_a_she Am o colega are 17 ani si e insarcinata , tatal copilului nu vrea sa raecunoasca ca e el (deci colega stie sigur ca este el deaoarece a stata doi anib doar cu ... (vezi toată discuția)