avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un gard montat intr-o curte aflata in indiviziune se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un gard montat intr-o curte aflata in indiviziune se poate prescrie ?

Daca la un imobil cu mai multe apartamente in care terenul aferent este in indiviziune o parte din coproprietari isi monteaza garduri dupa bunul lor plac si ocupand exclusiv acel teren desi dupa cum am spus curtea e in indiviziune, in cazul ca trec mai mult de trei ani de la montarea gardurilor ,acestea se prescriu ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: tiberiu34mario , utilizator 19:20, 14 Noiembrie 2012
Nu exista institutia prescrierii la constructii
Probabil dvs faceti referire la termenul,dupa care ,conform norme in constructii,nu se pot aplica sanctiuni la edificii ridicate in urma cu mai mult de 2 ani de la data controlului
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
ynocentta, utilizator
Deci in cazul ca dau in judecata coproprietarii care si-au construit garduri ,cu (obligatia de a face )pt. asi desfinta gardurile care prejudiciaza propr. celorlalti coproprietari ei nu pot invoca prescrierea constructiei gardurilor? Multumesc!
tiberiu34mario a scris:


ei nu pot invoca prescrierea constructiei gardurilor?



Poate fi ridicata exceptia referitoare la decaderea termenului de 2 ani de la executia/ridicarea unei lucrari de constructii,termen dupa care autoritatea competenta in verificarea legalitatii constructiilor si respectarea normelor in domeniu,nu mai poate aplica sanctiune

Nelamurirea mea nu se refera la la prescrierea din pct. de vedere a disciplinii in constructii, ci in cazul unui proces!!! Daca risc sa pierd procesul din cauza tardivitatii actiunii. Multumesc oricum pt. raspuns.
Nu este nici un av. care sa ma ajute cu un rasp.?

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie kokutza kokutza Buna ziua. Locuiesc la o curte comuna cu 4 apartamente, doua dintre acestea fiind retrocedate fostilor proprietari, mai bine zis urmasilor acestora, acestia ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune sch sch Vecinul face o constructie pe terenul ce il avem in indiviziune (isi mareste casa). Nu cred ca are autorizatie, caci nu mi-a cerut consimtamantul. Nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avem urmatoarea situatie ( pe un teren de 100mp sunt ... kyngo kyngo Buna ziua. avem urmatoarea situatie ( pe un teren de 100mp sunt 3 coproprietari , terenul fiind in indiviziune sau devalmasie, nu stiu exact terminologia).Pe ... (vezi toată discuția)