avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie fara autorizatia pe teren in indiviziune

Vecinul face o constructie pe terenul ce il avem in indiviziune (isi mareste casa). Nu cred ca are autorizatie, caci nu mi-a cerut consimtamantul. Nu sunt de acord, cum il pot opri?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2015
sch, utilizator
Cel mai recent răspuns: sch , utilizator 12:40, 24 Noiembrie 2015
Sesizare la serviciul de urbanism al primariei de care apartineti.
Pentru a construi pe un teren aflat în indiviziune este necesar acordul coproprietarilor.
Dar, coproprietarul d-voastră are deja executată o construcție. Pentru aceasta are autorizație- ?Ceeace presupuneți nu contează ci actele vorbește!!!!!!!!!!!!!!!!
Stiu ca e necesar acordul coproprietarului pt. avizul de constructie, stiu si ca nu mi s-a cerut, de aceea presupun ca avizul nu exista (daca nu cumva s-a facut vreun fals). Constructia e aproape gata. Acum eu vreau iesirea din indiviziune dar el pretinde sa ocolesc constructia la anumita distanta! Altfel nu vrea dezmembrarea. Cum procedez? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2015
sch, utilizator
pai asta e alta situatie decat cea expusa initial. Initial am inteles ca ati vazut ca incepe constructia si nu sunteti de acord. Acum aflam ca atio acceptat tacit constructia, insa nu va place propunerea de iesire din indiviziune.
Consultati urbanismul si notificati-l, negociati.
Ce interval de ..pasivitate se identifica cu acceptul tacit, va rog?


Alte discuții în legătură

Punere in legalitate constructie fara autorizatie - chemare in instanta obligatie de a face andreea2006ex andreea2006ex Buna seara. Va atrag atentia cu o problema aparent fara rezolvare . Am construit o extindere in anul 2011 fara autorizatie de construire strict din motive ... (vezi toată discuția)
Interdictie de a construi marfan marfan Buna ziua, Am o ruda care s-a apucat sa traga apa si sa faca toate pregatirile pe un teren pe care suntem mai multi mostenitori. Avem certificatele, terenul ... (vezi toată discuția)
Contructie case individuale pe teren in indiviziune alexcogalniceanu alexcogalniceanu Buna ziua, Cazul este urmatorul: Am cumparat in indiviziune cu inca doua persoane un teren si dorim sa construim pe acesta trei locuinte separate. Problema ... (vezi toată discuția)