avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cine devine proprietarul unei case noi?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cine devine proprietarul unei case noi?

Buna ziua!

Detin impreuna cu fratele meu o proprietate teren mostenita de la parinti in cota de 1/2. Pe acest teren s-a emis o autorizatie de construire pe numele ambilor, caci primaria nu a acceptat declaratie de la notar prin care sa reiasa ca celalalt coproprietar este de acord cu construirea.
Intrebarea mea este ce putem face in prezent ca aceasta constructie sa fie intabulata doar pe numele celui care contribuie financiar la construire (si nu cu costuri dublate in sensul ca sa se intabuleze pe numele ambilor, ulterior sa se faca partaj - solutie data de primarie), in conditiile in care recent primaria a interzis prin certificat de urbanism dezmembrarea terenului in 2 parti egale, si la cadastru ni s-a spus ca se va intabula automat pe numele ambilor proprietari din moment ce autorizatia este emisa in asa fel.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: msandrea , utilizator 22:46, 6 Iunie 2017
Referitor la titlul topicului,proprietari ai noii contructii vor fi notati la ocpi aceia care figureaza in actul de mostenire teren si in autorizatia de construire bun imobil
Buna ziua,
Solicitati iesirea din indiviziune si casa sa se afle pe terenul celui ce a construit-o fiind trecuta in acte prin accesiune imobiliara.
Va multumesc pentru raspuns si doresc totodata sa va intreb carei institutii trebuie sa ne adresam pentru a cere iesirea din indiviziune si notarea prin accesiune imobiliara - notarului sau trebuie sa se realizeze prin instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament modificat oanaatudor oanaatudor Buana ziua, Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a ... (vezi toată discuția)
Ridicare constructie Ramona1982 Ramona1982 am definitivat cadastrul pentru un teren si vrfem sa ne apucam de contructia unei case.vreau sa stiu care sunt urmatorii pasi, ce acte imi mai trebuie pentru a ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)