avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. avem urmatoarea situatie ( pe un teren de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. avem urmatoarea situatie ( pe un teren de 100mp sunt ...

Buna ziua. avem urmatoarea situatie ( pe un teren de 100mp sunt 3 coproprietari , terenul fiind in indiviziune sau devalmasie, nu stiu exact terminologia).Pe acest teren 2 dintre copr. au ridicat o casa fara AC.Acum cei 2, doresc sa intre in legalitate cu casa insa fara ca cel de-al treilea coproprietar sa apara in actele de constyruire ale locuintei.Ce trebuie facuta? cum putem deveni proiprietari pe casa ridicata din banii nostri?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:26, 16 August 2021
Al treilea coproprietar trebuie sa dea o declaratie cum ca este de acord ca ceilalti doi sa edifice o constructie pe terenul aflat in coproprietate. Declaratia se depune la Primarie odata cu dosarul pentru emiterea autorizatiei de construire. Autorizatia se elibereaza pe numele celor doi coproprietari care vor semna si procesul verbal de receptie finala si, prin urmare vor fi proprietarii casei pe care ulterior o vor putea intabula si in cartea funciara pe numele lor (moment in care e posibil sa fie din nou nevoie de o declaratie a celui de-al treilea - pentru a evita asta, prima declaratie, data in scopul obtinerii autorizatiei de construire poate sa prevada si acordul pentru intabularea constructiei edificate in cartea funciara a terenului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa camelia_b camelia_b Buna, Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune vis a vis de imobil intabulat, avand mai multi coproprietari, insa autorizatia de construire emisa pentru el, fiind pe numele unui singur coproprietar. cum se poate remedia? B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Vin catre dvs. cu rugamintea de a ma ajuta cu un punct de vedere, privind rezolvarea spetei expuse mai jos: Impreuna cu sotul meu, respectiv ... (vezi toată discuția)
Teren coproprietate ContSters88252 ContSters88252 doua persoane detin in coproprietate(in devalmasie cote de 1/1) un teren.Unul dintre ei construieste legal, cu proiect si autorizatii din fonduri ... (vezi toată discuția)