avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru crestere copil

Daca un copil este plecat de la varsta de 7 ani din tara cu parintii in Italia, el acum avand 11 ani, mai beneficiaza de alocatie de stat in Romania?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 15 Noiembrie 2012
In conformitate cu prevederile Legii 61/1993 republicată, toţi copiii cetăţeni români, straini sau apatrizi care domiciliază în România au dreptul la alocaţie de stat în cuantum de 200 lei/lună până la vârsta de 2 ani şi 42 de lei lună până la vârsta de 18 ani.

Asadar, o conditie de a beneficia de alocatia de stat este ca , copilul sa aiba domiciliu in Romania.
Buna ziua, in primul rand multumesc pentru raspuns . In al doilea rand sfatuiti-ne ce este de facut daca bunicii au ridicat alocatia timp de 4 ani de la posta? De ce nu a fost sistata daca copilul nu a urmat nici un fel de cursuri in Romania? Inclusiv in aceasta luna i-au venit banii la posta.
1. Legea 61/1993 privind alocația de stat pentru copii spune:

Art. 7.
(1) Persoanele cărora li se face plata alocației de stat pentru copii sunt obligate să comunice orice schimbare în privința componenței familiei sau a domiciliului/reședinței care poate determina încetarea sau modificarea acordării drepturilor de alocație de stat pentru copii, în termen de cel mult 15 zile de la apariția acesteia, inclusiv situația în care cetățenii români își stabilesc rezidența în altă țară împreună cu copiii lor

(2) Sumele plătite necuvenit cu titlu de alocație de stat pentru copii se recuperează pe baza deciziei emise de persoana juridică care a efectuat plata alocației de stat pentru copii sau prin angajamentul de plată scris al persoanei care le-a încasat în mod necuvenit

(3) Decizia prin care se recuperează sumele încasate necuvenit se comunică celui obligat la plată în termen de 15 zile de la emitere

(4) Decizia de recuperare și angajamentul de plată constituie titlu executoriu de la data comunicării, respectiv de la data semnării.

2. - Asadar nu trebuie neaparat sa dati vina pe altcineva ci dvs. aveati obligatia sa anuntati autoritatile.
- Intr-adevar mai sunt vinovate si alte institutii printre care si Posta Romana, prin postasul respectiv, care a inmanat alocatia bunicilor daca destinatarul era unul din parintii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii eleonorarozaliap eleonorarozaliap DACA NU BINEFICIEZI DE ALOCATIE IN ITALIA (COPILUL FIIND NASCUT ACOLO)SI VREI SA FACI IN TARA ROMANEASCA DE CE NU SE POATE ?SAU CE ACTE SUNT NECESARE ?(FIIND ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat primita in plus - suma necuvenita datorata statului camey000 camey000 buna ziua, indraznesc sa va deranjez cu o rugaminte, aceea de a ma sfatui intr-o problema daca puteti. am intampinat si eu o problema mare in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat anyared anyared Fratele meu împreună cu soția lui au un copil de 8 lunI care este născut în SUA.Ei au domiciliul în România. Poate sa ceara alocatie de stat în ... (vezi toată discuția)