avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie de stat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie de stat

Fratele meu împreună cu soția lui au un copil de 8 lunI care este născut în SUA.Ei au domiciliul în România. Poate sa ceara alocatie de stat în România?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:53, 7 Octombrie 2016
Legea nr.61/1993
art.1
(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
(9) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
......

Norma metodologica de aplicare a prevederilor Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, precum si pentru reglementarea modalitatilor de stabilire si plata a alocatiei de stat pentru copii :
Art. 1
(1) Alocatia de stat pentru copii prevazuta de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Legea nr. 61/1993, se acorda tuturor copiilor in varsta de pana la 18 ani, cetateni romani, fara discriminare, precum si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini, precum si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti/rezidente in Romania, in conditiile legii, daca locuiesc impreuna cu parintii.
......

Prin urmare, se pot depune actele pentru a se beneficia de alocatia de stat pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)
Alocatia de copii mamipop mamipop Daca o familie a plecat in strainatate impreuna cu copii minori,trebuie sa renunte la alocatia pentru copii si care este procedura? Multumesc. O zi buna va ... (vezi toată discuția)
Alocatie pt copii 200 lei ana500 ana500 Buna ziua. Am si eu sa va pun o intrebare celor care imi pot raspunde. Eu am un baietel care face 2 ani luna aceasta. Am avut dreptul doar la trei luni ... (vezi toată discuția)