avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare teren

Buna ziua
Mama mea are un titlu de proprietate pentru mai multe bucati de teren (arabil si intravilan) mostenite de la mama sa. In titlul de proprietate sunt trecuti numai 3 frati din cei 6 pentru ca la data cand s-a facut cererea de reconstituiere a dreptului de proprietate, numai trei frati erau in viata. Intre timp, a mai murit unul dintre frati. Mentionez ca nu s-a facut nici o succesiune. Mama mea poate sa vanda o bucata de teren ?
Cel mai recent răspuns: BescheaGeorgeta , utilizator 14:15, 12 Noiembrie 2012
O anumita bucata de teren, delimitata, nu poate vinde, pentru ca nu s-a facut iesirea din indiviziune. Ca sa se ajunga in acest stadiu, trebuie dezbatuta succesiunea dupa persoana decedata, apoi cadastru + intabulare si partaj, prin care fiecare va dobandi partea sa.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune iesire din indiviziune teaavram teaavram suntem mai multi mostenitori pe un teren arabil extravilan si o casa cu terenul intravilan aferent, 3 dintre noi dorim sa vindem cota noastra din terenul ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)