avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs respins ca tardiv fãrã a fi tardiv!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs respins ca tardiv fãrã a fi tardiv!

Buna ziua,
ICCJ a respins un recurs ca fiind tardiv introdus.
Am verificat personal stampila postei cand s-a primit comunicarea deciziei recurate si am constatat ca recursul a fost inregistrat la Curtea de Apel in termenul legal (in interiorul celor 15 zile de la comunicare).
Deci,nu a fost tardiv introdus...sigur !
Ce se mai poate face acum,intrucat decizia ICCJ este irevocabila ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:35, 19 Noiembrie 2012
dupa parerea mea, contestatie in anulare bazata pe art 318 alin . 1 - dezlegarea e data din cauza unei erori materiale
S-a redactat hotararea ICCJ?
pronuntarea s-a dat pe 25.Octombrie.2012. Nu stiu daca sa si redactat hotararea.
Verificati daca s-a redactat hotararea si in cazul in care s-a redactat veti gasi si motivarea avuta in vedere la respingerea ca tardiva a recursului, probabil modul de calcul al instantei.
In functie de aceasta motivare actionati ulterior.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Nu poate exista un altfel de calcul,intrucat exista stampila Curtii de Apel cu data inregistrarii recursului.
De asemenea,exista si dovada comunicarii deciziei recurate,ce poarta stampila postei din ziua cand i s-a inmanat petentului.
Termenul legal a fost respectat de catre recurent.Totusi,ICCJ a respins recursul ca tardiv. Paratul,in cauza,era Statul Roman... Astfel,a fost favorizat clar. ICCJ s respins NELEGAL acest recurs. Sigur.
Va multumesc.
Voi introduce Contestatie in Anulare - art.318 alin.1. ( Si o plangere la CEDO).

Alte discuții în legătură

Recurs la iccj carstea valentin carstea valentin ICCJ a respins recursul inaintat ca tardiv desi se vede clar ca hotarirea curtii de apel este redactata pe data de 08.10.2008 ,iar recursul este depus pe data ... (vezi toată discuția)
Am facut recursul in termen ? cristiannegru cristiannegru pe data de 19.03.2013 mi-a fost comunicata hotararea primei instante, in care s-a mentionat ca termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)