avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare

buna ziua

in cazul detasarii unei persoane intr-un stat al UE, salariatului i se va plati salariul pe care il are in Romania, cu conditia ca acest salar sa nu fie mai mic decat minimul stabilit in acel stat sau i se va plati salariul pe care l-ar primi o persoana angajata pe acea pozitie in statul respectiv?

unde sunt regementate minimurile pt indemnizatia de detasare?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
zxz19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 12 Noiembrie 2012
art.47 C.mun.
(1) Drepturile cuvenite salariatului detaşat se acordă de angajatorul la care s-a dispus detaşarea.
(2) Pe durata detaşării salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.
......

art.46 (4) C.mun. : Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Vedeti si HG nr.518/1955 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar
[ link extern ]
multumesc

deci se poate interpreta ca trebuie acorsat salariul care este mai favorabil, nu?
Asa si este , salariatul detasat va primi drepturile care îi sunt mai favorabile de la unul dintre cei doi angajatori .. insa mare atentie si la acordul de detasare dintre angajatori ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean non-ue detasat - diurna, tichete apetra apetra Avem 3 cetateni non -UE care au obtinute si avizele de detasare de la Oficiul de Imigrari, dar si viza de lunga sedere pentru detasare. Sunt platiti din ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare luminita29 luminita29 Pentru o lucrare ce se va tine in cadrul altei societati este nevoie de o echipa din institutia noastra pentru o perioada de 90 de zile calendaristice.Cum este ... (vezi toată discuția)
Detasare marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg in cazul unei detasari ? Salariatul are dreptul la o compensatie de 50 %din salariul de baza daca ... (vezi toată discuția)