avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere conflict de munca
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere conflict de munca

Am fost functionar public disponibilizat. In urma unui proces am obtinut anularea deciziei de incetare a raportului de munca avut. Fostul angajator a facut recurs. Acum eu si fostul angajator, inainte de termenul de recurs, am dori sa facem o mediere in care eu sa renunt la drepturile banesti ce mi se cuvin iar ei la recurs si pe baza acesteia sa ne prezentam la primul termen si instanta sa ia act de procesul verbal care se va intocmi in urma medierii. Intrebarea este: acest tip de conflict face obiectul medierii?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 18:38, 12 Noiembrie 2012
Da, conflictele de munca pot face obiectul medierii ... sau avand in vedere ca sunteti in litigiu se poate incheia o tranzactie - invoiala a partilor - in sesnul dorit de dvs , dar mare atentie la art.38 C.mun.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intrati pe site-ul Consiliului de Mediere, cmediere.ro, si acolo veti gasi Tabloul medatorilor pe judete, pe mediatori activi, suspendati, etc.

Art. 38

Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.


Da, atentionata si eu de colegul meu, acesta are dreptate, nu poate face obiectul medierii cauza d-voastra!
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Tranzactia si medierea reprezinta acelasi lucru in situatia data?
Da, reprezinta acelasi lucru daca scopul final al intelegerii este solutia declarata de d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este incalcat accesul liber la justitie? art. 483 alin. (2) din ncpc codulmuncii codulmuncii Intr-un conflict de munca, in calea de atac a apelului, partea a renuntat la unul din drepturile de care dispunea (admis in prima instanta), si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Amanarea termenului de judecare in vederea medierii Dorra78 Dorra78 Daca ma aflu deja intr-un proces (urmeaza a se judeca un recurs), se poate cere o amanare in vederea incercarii unei medieri? Multumesc. (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)