In sfarsit am gasit un forum super pentru a te mai documenta putin. Cateodata aceste forum/uri sunt calea cea mai buna pentru a afla realitatea. Aveti cel mai bun site pentru informarea in acest domeniu.
Suntem doi tineri casatoriti, absolventi de studii economice.
Dispunem de 150 milioane si vrem sa infiintam un srl.
Activitatea principala ar fi comert cu amanuntul intr-un satuc in care avem posibilitatea de a inchiria un spatiu pentru magazin.
Am studiat concurenta, posibilitatile de vanzare si de aprovizionare si am zis ca daca reusim sa scoatem un profit cat de mic, macar pentru a reusi sa avem viata noastra separata si sa nu mai stam cu parintii merita.
Domiciliul nostru este in Craiova, iar spatiul pt magazinas in Gorj.
Intrebari>:
1. Se poate deschide firma cu sediul la domiciliul actual?
2. Trebuie sa avem toate autorizatiile pt. spatiul din Gorj eliberate de acolo sau din Craiova?
3. Daca firma e pe numele sotului sau vom fi asociati, eu pot tine contabilitatea avand studii economice?
4. Cum pot afla care sunt cheltuiellile obligatorii lunare in afara de plata unei vanzatoare, utilitati si aprovizionare?
As mai avea intrebari dar daca primesc raspuns la acestea va multumesc mult.
1. puteti face sediul firmei "acasa", dar daca stati la bloc aveti nevoie si de acordul locatarilor/administratorului pentru a deschide sediul acolo. Va trebuie un contract de inchiriere/comodat, intre proprietarul apartamentului si societatea comerciala pe care intentionati sa o infiintati ( in loc de datele de identificare ale unei s.c., scrieti: persona juridica romana in curs de constituire)
2. din Gorj ( tb. declarat ca sediu secundar; daca faceti asta la infiintarea firmei, va tb. si contract de inchiriere). mai nou, autorizarea functionarii se face pe baza unei declaratii pe proprie raspundere, depusa la registrul comertului Gorj. vezi: Legea 359/2004 cu modificarile aduse prin O.U.G. 75/2004!
3. da, daca esti asociat. nu sunt probleme in ceea ce priveste contabilitatea primara, de gestiune, salarizare, etc. Nu stiu insa daca e vreo problema cu balantele si bilantul. mai intreaba pe forum, la contabilitate!
4.detaliaza, pls!