avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau desfacerea contractului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau desfacerea contractului?

firma la care lucrez are 6 puncte de lucru in oras.am fost angajata pe un punct,apoi mutata(dupa 6 luni)pe un alt punct nou de lucru si de aici delegata pe la aproape toate punctele pe perioade de pana la 60 de zile.in curand una dintre colegele mele o sa plece din firma si banuiesc ca tot pe mine o sa ma trimita in locul ei numai ca de data aceasta nu vreau sa ma mai duc.ce se intampla daca refuz delegarea?ma gandesc chiar sa imi dau demisia dar nu stiu daca mai pot beneficia de somaj?cum oare sa procedez,pt ca pana la urma,prefer sa raman in somaj decat sa lucrez pe 600 de lei,9 ore pe zi(desi in contracul de munca scrie ca programul este de la 8.30 la 17.00,sunt obligata sa fiu la lucru la 8.15 si niciodata nu pot pleca la 17.00 fix de la lucru iar despre pauza de masa nici nu poate fi vorba,decat daca am noroc sa nu am clienti in momentul ala),sa imi risc viata venind si plecand de la lucru si carand bani(mii si chiar zeci de mii) la si de la banca,cu .......poseta si cu autobuzul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 14 Noiembrie 2012
Art.44 (1) Codul Muncii : Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succsesive de maximum 60 de zile calendaristice , numai cu acordul salariatului . Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia .
Încetarea contractului individual de munca prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca demisia este considerata un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.
atunci ar fi mai bine sa ma dea ei afara?sau nici atunci nu pot beneficia de indemnizatia de somaj?pe mine sincer asta ma intereseaza cel mai mult,cum sa procedez ?si au dreptul sa imi impuna sa semnez o decizie prin care,daca plec mai repede de 3 ani din firma,sunt obligata sa la platesc vreo 3000 lei,bani pe care cica i-ar fi cheltuit ei cu mine,desi nu am fost trimisa la nici un curs de specializare.colegele mele ,angajate dupa mine,au fost obligate sa semneze o astfel de decizie.
mishi a scris:

atunci ar fi mai bine sa ma dea ei afara?sau nici atunci nu pot beneficia de indemnizatia de somaj?

Daca angajatorul va concediaza pentru motive care nu tin de persoana dvs. (ex. desfiintarea postului), puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

Referitor la decizia despre care vorbiti, nu are niciun temei legal. Nu semnati nimic in acest sens, nu va poate obliga nimeni.
In cazul formarii profesionale se face act aditional in baza acordului de vointa al partilor.
Numai anumite situatii de incetare a c.i.m. va dau posibilitatea de a beneficia de somaj ... daca va concediaza, de exemplu, disciplinar nu veti putea primi somaj ....

Despre ce decizie este vorba?

Alte discuții în legătură

Deplasarea in interes de serviciu(in timpul programului) costi91 costi91 Buna ziua, am o nedumerire. Firma la care lucrez ma trimite intr-o localitate la 20 de km pentru pregatirea profesionala lunara. Eu lucrez de luni-vineri de la ... (vezi toată discuția)
Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)
O zi la un alt punct de lucru alina40 alina40 Buna ziua, care este modalitatea legala ca un salariat sa fie mutat sa lucreze o zi la un alt punct de lucru din aceeasi localitate, in locul unui coleg ... (vezi toată discuția)