avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... stramutarea dosarului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

stramutarea dosarului

intrebarea mea este ca sant inculpat intrun proces si vreau sa cer stramutarea dosarului pentru probleme etnice.am sansa sa stramute dosarul?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 09:00, 13 Noiembrie 2012
Stramutarea in materie penala, potrivit art. 55, Cod procedura penala, Curtea Suprema de Justitie poate stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care, apreciind temeinicia motivelor de stramutare, considera ca prin aceasta se asigura desfasurarea normala a procesului.
Inalta Curte de Casatie si Justitie,competenta in analiza si eventual dispunerea stramutarii cauzei de la o instanta la alta,manifesta o exigenta deosebita in analizarea motivarii cererii
Cererea de stramutare trebuie sa fie temeinic justificata, simple suspiciuni neconstituind temei al stramutarii.
Motivul invocat referitor la etnie,daca este profesionist argumentat,poate determina instanta suprema sa admita cererea


KIss 76 a scris:
pot sa cer stramutarea dosarului pentru probleme etnice?sant inculpat dar mai ieste o persoana inculpat in acest dosar si procurorul tine cu el si judecatorul este in partea lui mai ales partea civilmente si parti vatamate.pentru asta vreau sa cer stramutarea dosarului si intrebarea este daca am sanse sa stramute dosarul?

KIss 76, ramaneti si scrieti aici, fara mai deschide alt subiect.Multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justitie oarba ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua ,am mai scris cateva mesaje in legatura cu vatamarea corporala , cerere de stramutare ,etc.Sunt total nemultumit cum decurge procesul.Efectiv isi bat ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare- lamuriri 22elena 22elena Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu cererea de stramutare: unde se depune, unde se solutioneaza, ce motive pot fi invocate si ce mai considerati ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare aurelpesa aurelpesa am calitatea de inculpat. La urmatorul termen vreau sa introduc o cerere de stramutare. Ma intereseaza daca dupa ce predau cererea presedintei la inceputul ... (vezi toată discuția)