avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... justitie oarba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

justitie oarba

Buna ziua ,am mai scris cateva mesaje in legatura cu vatamarea corporala , cerere de stramutare ,etc.Sunt total nemultumit cum decurge procesul.Efectiv isi bat joc de mine (nu de mine domnilor ci de intreaga societate care traim in acest oras foarte corupt).Domnilor va rog mult indrumati-ma ce trebuie sa fac in acest caz.Mi-au audiat martorii ,tot nu le vine sa creada relatarea lor.Unul din grupul care ma agresat afost audiat la o alta sedinta de judecata iar la sedinta care a avut loc decurind baiatul a stat linistit in sala auzind tot ce adeclarat martorul meu iar dupa aceasta impreuna cu avocatul lor si chiar a fost intrutotul de acord si domnul procuror acuzator, a cerut sa mai dea odeclaratie .A mai dat odeclaratie spunind ca unul din martorii mei nu se afla la locul incidentului fapt care minte fara nici o frica de lege pentru ca eu si colegii mei in toate declaratiile care le-am dat am spus exact cum s-a intimplat .
Cum este posibil domnilor in ROMANIA 2009 un procuror acuzator sa faca front comun cu avocatul inculpatului si sa-l invete pe acesta ce sa vorbeasca?
Indrumati-ma ce trebui sa fac .La cine sa apelez pentru a cere stramutarea dosarului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 20:06, 17 Februarie 2009
Cod procedura penala:

Stramutarea judecarii cauzei penale



Temeiul stramutarii

Art. 55. - Curtea Suprema de Justitie stramuta judecarea unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, in cazul in care, apreciind temeinicia motivelor de stramutare, considera ca prin aceasta se asigura desfasurarea normala a procesului.

Stramutarea poate fi ceruta de partea interesata, de procuror sau de ministrul justitiei.

Cererea si efectele lui

Art. 56. - Cererea de stramutare se adreseaza Curtii Supreme de Justitie si trebuie motivata. Inscrisurile pe care se sprijina cererea se alatura la aceasta, cand sunt detinute de partea care cere stramutarea.

In cerere se face mentiune daca in cauza se gasesc arestati.

Suspendarea judecarii cauzei poate fi dispusa de presedintele Curtii Supreme de Justitie la primirea cererii sau de catre Curtea Suprema de Justitie dupa ce aceasta a fost investita.

Cererea facuta de ministrul justitiei sau de procurorul general suspenda de drept judecarea cauzei.

Procedura de informare

Art. 57. - Presedintele Curtii Supreme de Justitie cere, pentru lamurirea instantei, informatii de la presedintele instantei ierarhic superioare celei la care se afla cauza a carei stramutare se cere, comunicandu-i totodata termenul fixat pentru judecarea cererii de stramutare.

Cand Curtea Suprema de Justitie este instanta ierarhic superioara, informatiile se cer Ministerului Justitiei.

In cazul introducerii unei noi cereri de stramutare cu privire la aceeasi cauza, cererea de informatii este facultativa.

Instiintarea partilor

Art. 58. - Presedintele instantei ierarhic superioare celei la care se afla cauza ia

masuri pentru incunostintarea partilor despre introducerea cererii de stramutare, despre termenul fixat pentru solutionarea acesteia, cu mentiunea ca partile pot trimite memorii si se pot prezenta la termenul fixat pentru solutionarea cererii.

In informatiile trimise Curtii Supreme de Justitie se face mentiune expresa despre efectuarea incunostintarilor, atasandu-se si dovezile de comunicare a acestora.

Cand in cauza a carei stramutare se cere sunt arestati, presedintele dispune desemnarea unui aparator din oficiu.

Examinarea cererii

Art. 59. - Examinarea cererii de stramutare se face in sedinta secreta. Cand partile se infatiseaza, se asculta si concluziile acestora.

Solutionarea cererii

Art. 60. - Curtea Suprema de Justitie dispune, fara aratarea motivelor, admiterea sau respingerea cererii.

In cazul in care gaseste cererea intemeiata, dispune stramutarea judecarii cauzei, hotarand totodata in ce masura actele indeplinite in fata instantei de la care s-a stramutat cauza se mentin.

Aceasta instanta va fi instiintata de indata despre admiterea cererii de stramutare.

Daca instanta la care se afla cauza a carei stramutare se cere a procedat intre timp la judecarea cauzei, hotararea pronuntata este desfiintata prin efectul admiterii cererii de stramutare.

Repetarea cererii

Art. 61. - Stramutarea cauzei nu poate fi ceruta din nou, afara de cazul cand noua cerere se intemeiaza pe imprejurari necunoscute Curtii Supreme de Justitie la solutionarea cererii anterioare sau ivite dupa aceasta.
UZATI DE CAILE DE ATAC SI LUATI-VA UN AVOCAT "SCANDALAGIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stamutare dosar penal gancuta gancuta pot cere stramutarea dosarului pe baza anchetei la parchet ?s-au dictat la martori ce sa scrie in declaratii (vezi toată discuția)
Pot solicita schimbarea judecatorului sau stramutarea procesului in alt oras? aldearocsana aldearocsana as dori ca procesul fratelui meu pentru omor din culpa sa fie mutat in alt oras daca s-ar putea sau macar sa fie schimbata judecatoarea deoarece locuim intr-un ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces penal Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sint divortata de 2 ani iar pt.ca fostul meu sot nu a platit niciodata pensia alimentara i-am facut plingere penala pt.abandon de familie . A ... (vezi toată discuția)