avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna seara,

Pentru stabilirea stagiului de 12 luni ce data se considera pentru calcul:data nasterii copilului sau data suspendarii contractului(dupa cele 42 de zile).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:47, 14 Noiembrie 2012
Una din conditiile de acordare a concediului de crestere copil este ca persoana in cauza sa fi realizat, timp de 12 luni anterioare nasterii copilului, venituri supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal.
Daca ati fi fost atenta la adeverinta eliberata de angajator ati fi observat ca luna nasterii copilului e inclusa in calculul celor 12 luni... Gasiti in sectiunea "Documente utile" Adeverinta CIC pg 1 si adeverinta CIC pg. 2, am postat-o in 22 octombrie
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Multumesc de raspuns.
Asta inseamna ca fara 2 sapt cate lipsesc pt implinirea stagiului de 12 luni nu va putea beneficia de indemnizatie.
Nu e problema!
In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului.
Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului.
Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut mai sus
In mod normal cele 12 luni s-ar implini in 13 Decembrie dar doctorul i-a spus mamicii ca va naste undeva la sfarsitul lunii noiembrie.Mai beneficiaza in cazul acesta?Adica ce 11 luni si jumatate sunt acceptate?
Eu nu cunosc ff bine situatiile de genul acesta iar mamica este speriata ca nu va beneficia de indemnizatie.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Sotia mea poate beneficia de concediu pt cresterea copilului? Alinf Alinf Sotia mea a avut intrerupere pe cartea de munca.La noul loc de munca s-a angajat din 9 noiembrie 2011, ulterior a ramas insarcinata si copilul e preconizat sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului sircuanda sircuanda Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema; pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca am fost angajata la o firma de pe ... (vezi toată discuția)
Benefeciere ccc titi_deaconu titi_deaconu Buna ziua, Am nevoie de la Dvs.de un raspuns urgent.M-am angajat cu data de 19.11.2012.Am contract de munca pe perioada nedeterminata.Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)