Un angajat al unei instituţii publice, care după încheierea contractului individual de muncă pe studii generale, a absolvit şcoala profesionala (13 clase), fără să obţină diploma de bacalaureat, poate fi încadrat pe un post care necesită studii medii?
Din cate stiu eu, este obligatorie diploma de bacalaureat pentru acest lucru.
Vă rog sa imi indicaţi legislaţia pentru a putea da un raspuns corect şi legal petentului.
Va mulţumesc.
Persoana este angajată ca şi îngrijitor copii (COR-531101) - studii generale, şi doreşte să fie încadrată pe postul de instructor educaţie (COR 235204)- studii medii, după absolvirea a 13 clase dar fără a obţine diploma de bacalaureat.
De menţionat faptul că pt.a fi incadrată pe postul care necesită studii medii, trebuie sa dea examen, insa nu ştiu unde şi dacă este prevăzut in legislaţie că poate ocupa un post pe studii medii fără diplomă de bacalaureat.
Vă mulţumesc.
Conditiile de ocupare a unui post sunt stabilite de catre angajator sau de lege ... fiind vorba despre sectorul bugetar, cred ca i se va solicita diploma de bacalaureat ...
Studii medii
radu577
Buna seara,
Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)