avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare pe studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare pe studii medii

Bună ziua,

Un angajat al unei instituţii publice, care după încheierea contractului individual de muncă pe studii generale, a absolvit şcoala profesionala (13 clase), fără să obţină diploma de bacalaureat, poate fi încadrat pe un post care necesită studii medii?
Din cate stiu eu, este obligatorie diploma de bacalaureat pentru acest lucru.
Vă rog sa imi indicaţi legislaţia pentru a putea da un raspuns corect şi legal petentului.
Va mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 13 Noiembrie 2012
Despre ce post este vorba?
Persoana este angajată ca şi îngrijitor copii (COR-531101) - studii generale, şi doreşte să fie încadrată pe postul de instructor educaţie (COR 235204)- studii medii, după absolvirea a 13 clase dar fără a obţine diploma de bacalaureat.
De menţionat faptul că pt.a fi incadrată pe postul care necesită studii medii, trebuie sa dea examen, insa nu ştiu unde şi dacă este prevăzut in legislaţie că poate ocupa un post pe studii medii fără diplomă de bacalaureat.
Vă mulţumesc.
Conditiile de ocupare a unui post sunt stabilite de catre angajator sau de lege ... fiind vorba despre sectorul bugetar, cred ca i se va solicita diploma de bacalaureat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie fara studii medii mnd mnd Buna dimineata, Daca un angajat are liceul terminat, dar fara examenul de bacalaureat, acesta poate fi trecut in postul de responsabil arhivar? Multumesc! (vezi toată discuția)
Nivel studii Catalin.sendroiu Catalin.sendroiu Daca am 10 clase si scoala profesionala de un an jumatate , sunt considerate studii secundar superioare ? (vezi toată discuția)
Studii medii radu577 radu577 Buna seara, Va adresez respectuoasa rugaminte de a ma ajuta in urmatoarea problema: O cunostinta apropiata doreste sa candideze pentru ocuparea unui post de ... (vezi toată discuția)