Buna ziua. As dori sa stiu daca cei care au iesit la pensie de drept in anii 2011-2012 si au fost incadrati in grupa a I-a, respectiv a-II-a de munca, au dreptul la majorarea pensiei cu 50% (pentru grupa a I-a) respectiv 25%( pentru grupa a II-a) Va multumesc.
De fapt as dori sa stiu daca unchiului meu, iesit la pensie la 65 ani, in octombrie 2011, la limita de varsta, avand un stagiu de cotizare de 41 de ani si 6 luni, din care 14 ani si 7 luni in grupa a II-a de munca, poate beneficia de prevederile legii 263/2010 articolul 169. Va multumesc.
Sa speram ca nu o sa mai fie prorogat cu inca un an.De curiozitate,unchiul dv. avea dreptul sa iasa la pensie in luna septembrie 2007,la varsta de 60 de ani si 11 luni.
De acord(trebuia sa iasa la pensie de drept, asa cum ziceti dumneavoastra). Unchiul meu a fost pensionat pe caz de boala, in urma intoxicatiei cu mercur( boala profesionala) si indiferenta lui a facut sa nu se intereseze daca si cand are dreptul la pensionarea de drept. Credea ca cineva acolo sus il iubeste si il va chema sa-l pensioneze de drept. Nu s-a intamplat asa si a mers in 2011 sa-si faca dosar de pensie de drept. A constatat atunci ca nu beneficiaza de niciun avantaj pentru anii lucrati in grupa a doua de munca. A aflat despre aceasta lege 263/2010 si vrea sa stie daca i se poate recalcula pensia tinand cont de anii lucrati in grupa a II-a. Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca ar avea dreptul sa i se recunoasca anii lucrati in grupa a doua de munca si sa i se recalculeze pensia. Va multumesc.
Trebuie sa precizati anul cand s-a pensionat pt. invaliditate.Daca s-a pensionat pt.invaliditate in baza Legii 19/2000 a primit majorarea punctajului conf.OUG 100/2008 si OUG 209/2008.