avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este obligatorie inregistrarea la Autoritatea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este obligatorie inregistrarea la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal ?

Avand un magazin on-line, m-am interesat ce trebuie sa fac sa fiu in regula si am aflat ca trebuie sa ma inregistrez ca operator de date personale. Marfa pe care o vand se adreseaza in special firmelor, fiind produse de uz industrial , deci folosesc aceleasi date personale ca la vanzarea de la sediul firmei, cu factura. Este obligatorie aceasta inregistrare in cazul meu si in ce consta ?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:13, 15 Noiembrie 2012
Da, este obligatoriu, pentru ca umblati cu informatii cu caracter personal.

Intrati pe site-ul ANPSDPC si va inregistrati, ulterior printati formularul si il trimiteti prin posta la sediul lor,atat.

[ link extern ]
dle avocat, va rog sa ma ajutati pe pe mine cu o clarificare. Gestionez un magazin online, in sensul ca preiau comenzile si le procesez, emit facturi (de pe un PFA, dar pe viitor o pot face si pe firma) si incasez. Din pacate, nu exista nicio legatura intre PFA si magazin, in sensul ca domeniul si hosting-ul sunt cumparate si platite de o persoana fizica. In aceste conditii, cum fac cu inregistrarea ca operator de date personale? Daca iau acel numar pe PFA si il folosesc pentru magazinul online, nu trebuie sa dovedesc ca imi apartine? Se poate da numarul de inregistrare unui PFA sau e nevoie de firma?
Numele/denumirea operatorului:
În cazul operatorilor ce au calitatea de persoane fizice se precizează numele şi prenumele acestora (conform actului de identitate).
În cazul operatorilor ce au calitatea de persoane fizice autorizate se precizează numele şi prenumele acestora, respectiv denumirea, aşa cum rezultă din documentul ce le permite desfăşurarea unei activităţi independente, autorizată în baza unei legi speciale.
În cazul operatorilor ce au calitatea de persoane juridice române se precizează denumirea oficială şi completă a acestora, aşa cum rezultă din actul normativ de înfiinţare (pentru operatorii din sectorul public), iar pentru operatorii români din sectorul privat se va menţiona denumirea din certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului sau în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
În cazul operatorilor ce au calitatea de persoane juridice străine, se precizează denumirea oficială şi completă a acestora, aşa cum rezultă din documentul de înregistrare la camera de comerţ de care aparţine.

Sursa: [ link extern ]

Puteti folosi atat pe PF cat si pe PFA, cum considerati.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi de urmat pentru realizarea unui magazin online nicoletaciucur nicoletaciucur Buna ziua, Intentionez sa deschid un magazin cu vanzare online. Imi puteti spune daca care sunt legile care trebuie urmate? Atat pentru partea de prelucrare ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fac un pfa (prestare servicii -vanzare online), am cateva ... lucia/oana lucia/oana doresc sa fac un pfa (prestare servicii -vanzare online) am cateva neclaritati 1 se poate ca situl web unde vand sa nu aibe numele meu ? inteleg cap pfa iti ... (vezi toată discuția)