avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Am lucrat la 3 firme inainte de nasterea copilului. La prima firma, departamentul in care lucram s-a desfiintat si ca urmare angajatorul mi-a dat o adeverinta ca imi va platii salariul aferent timp de o luna dupa incetarea contractului. Incheierea contractului a avut loc pe 30 septembrie,in adeverinta data de angajator scrie ca imi va asigura salariul corespunzator lunii octombrie pana la 7 noiembrie.Pe data de 1 noiembrie m-am reangajat,insa fostul angajator mi-a dat salariul pe luna octombrie in luna septembrie si pe luna septembrie apar in fisa fiscala cele 2 salarii impozitate simultan,deci in luna octombrie nu imi apare nimic impozitat.In rest,am continuitate si doar luna octombrie ar fi o problema.In acest caz,pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2009
katena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 3 Februarie 2009
Daca in luna octombrie nu ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit nu veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Este posibil sa beneficiati de indemnizatia pentru CIC, daca angajatorul ar emite o adresa prin care sa specifice ca salariul aferent lunii octombrie a fost platit in avans in luna septembrie ... este doar o parere.
Totusi, incercati sa mergeti la agentia judeteana pentru prestatii sociale sau la primaria de care apartineti si explicati-le aceasta problema. Poate vor gasi o solutie, in acest sens.
Din cate am specificat in primul post, angajatorul a facut un fel de forma legala (acea adeverinta de care am spus, anexata la adeverinta de incetare a contractului) prin care specifica faptul ca salariul pe luna octombrie imi va fii platit pana la 7 noiembrie. Deasemenea pe fisa fiscala reiese faptul ca pe luna septembrie adica luna incetarii contractului salariul e fost dublu. Practic au comasat cele 2 salarii (septembrie si octombrie) intr-unul singur. Intrebarea este: imi va fii luata in considerare acea adeverinta sau nu? Adeverinta are stampila unitatii emitente si repet, este o anexa la adeverinta de incetare a contractului. Va multumesc mult!
Daca institutiile abilitate in acordarea indemnizatiei pentru CIC sunt mai intelegatoare, este posibil sa vi se ia in calcul acea adeverinta ...:)
Ar putea fi considerat acest salariu,al lunii octombrie drept un salariu compensatoriu? Pt ca nici macar firma nu stie cum sa ma ajute si ce adeverinta sa-mi dea pt a-mi fi folositoare.

Alte discuții în legătură

Posibilitate somaj dupa cei 2 de ani de indemnizatie pt. crestere copil tomaioan tomaioan Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea celor 2 ani de indemnizatie pt. cresterea copilului. Mentionez ca in 10 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil stefy_kry stefy_kry Sunt angajata la firma unde lucrez in prezent din noiembrie 2007 dar contract de munca mi s-a facut abia in decembrie 2007, anterior am lucrat la o firma timp ... (vezi toată discuția)
Ccc paulastan paulastan Buna ziua! astazi am aflat ca sunt insarcinata si vroiam sa stiu daca pot beneficia de concediu de crestere copil in conditiile in care m-am angajat la o ... (vezi toată discuția)