avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declarare nula a unui act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declarare nula a unui act de vanzare-cumparare

Buna ziua, am o problema mai complicata, cred. bunica mea impreuna cu inca 2 nepoti(din partea unui frate) au revendicat o cantitate de aur confiscata de regimul comunist.
Dupa ce au intrat in posesia aurului un alt nepot (vitreg, acesta fusese infiiat de sotia fratelui bunicii, caruia initial BNR i-a refuzat cererea e revendicare motivand ca la data respectiva a confiscatii , anii 40-50. legea adoptiei/casatoriei era diferita iar el nu are niciun drept de revenicare) i-aa dat in judecata, bunica pe timpul procesului, inainte de decizia judecatoreasca cu 2 ani, impreuna cu bunicul meu (care a decedat intre timp) mi-au vandut mie casa prin vanzare cumparare cu clauze de intretinere catre mine si parinti.
Dupa terminarea procesului respectivul a castigat , instanta punand-o pe bunica si ceilalti la plata. Acestia nu au platit iar, acum, dupa 6 ani s-a facut o executare juecatoreasca iar respectivul m-a actionat in instanta pentru spargerea actului de vanzare cumparare pentru ca bunica sa fie eligibila pentru executare (aceasta nu mai are nicio proprietate iar ca venit are pensie). ce trebuie sa fac ? care sunt sansele sa raman fara casa?
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Badin, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca LISONELTA300 LISONELTA300 In anul 1962 comunistii de la militie au confiscat niste monede de aur numismatice de la bunicul meu, monedele erau din 9 tari, printre ele se aflau si monede ... (vezi toată discuția)
Se poate face ceva? josephx90 josephx90 Buna! Am sa trec direct la subiect,pe vremea comunismului bunicul meu a avut mai multe case si din aceasta cauza a trecut o casa pe o sora mamei vitrege a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un contract de succesiune ... catalintomescu72 catalintomescu72 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca un contract de succesiune si partaj se poate anula pe baza unui contract de vanzare cumparare tinut ascuns timp de 26 ... (vezi toată discuția)