avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME CU BANCA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME CU BANCA

In anul 1962 comunistii de la militie au confiscat niste monede de aur numismatice de la bunicul meu, monedele erau din 9 tari, printre ele se aflau si monede jubiliare romanesti cu regii Romaniei, monede care sunt foarte scumpe. Banca la proces a zis in mod abiziv si corupt ca monedele nu erau numismatice deoarece bunicul meu nu avea un act de la BAMCA care sa arate faptul ca monedele erau numismatice, dar cine avea asemenea act pe timpul comunistilor? Nimeni. Banca a revendicat doar cantiatea de aur detinuta de aceste monede, nu valoarea numismatica a monedelor care in unele cazuri poate sa fie si de 100 de ori mai mari, in cazul monedele jubiliare. E o bataie de joc, pentru ca din procesul verbal de confiscare a acestor monede se vede clar despre ce monede era vorba, monedele jubiliare se stie clar ca sunt monede numismatice, iar monedele erau din 9 tari, deci se vede clar ca era vorba de o colectie numismatica ( nu de niste monede de aur oarecare) . Banca a spus ca aceste monede s-au valorificat, ori daca este asa ar trebui ca banca sa aiba actul prin care s-au valorificat aceste monede, act pe care Banca refuza in mod abuziv si corupt sa mi-l dea. In al doilea rand cunosc cazuri când cetatenilor de etnie roma ( adica tigani) banca le-a revendicat monedele confiscate in timpul regimului comunist. De ce la romani li s-a dat cantitatea in aur continuta de monedele confiscate, iar la tigani li s-au dat monedele inapoi? Cum numai la romani s-au valorificat monedele confiscate, iar la tigani nu s-au valorificat ? De ce aceasta discriminare intre tigani si romani ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
LISONELTA300, utilizator

Alte discuții în legătură

Declarare nula a unui act de vanzare-cumparare Badin Badin Buna ziua, am o problema mai complicata, cred. bunica mea impreuna cu inca 2 nepoti(din partea unui frate) au revendicat o cantitate de aur confiscata ... (vezi toată discuția)
Retrocedari aur avramalexandraioana avramalexandraioana bnr mai retrocedeaza banii pentru anrul confiscat? (vezi toată discuția)
Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)