avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrebare despre obtinerea permisului pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrebare despre obtinerea permisului pentru persoanele cu cazier

Buna seara
Am un prieten care in 2000 a fost condamnat pentru o fapta care nu are nici cea mai mica legatura cu infracţiuni legate de legislatia rutiera. De cativa ani, acest prieten incearca fara success sa obtina permisul de conducere.
Ultima data, saptamana trecuta, a luat sala cu brio si la traseu, dupa ce a condus ireprosabil, dl politist s-a uitat in dosar, a vazut ca are cazier si l-a picat pe motiv "a, ai cazier"
Prietenul meu conduce perfect si nu intelege de ce anume il pica de fiecare data fara nici o explicatie.

Intrebarea mea este ce anume s-ar putea face in acest caz? Nu mi se pare corect si sunt convinsa ca exista solutii.

Va multumesc foarte mult!

Crina

Scuze daca te-am incurcat, dar am vazut titlul si am crezut ca e in regula sa intreb aici.Daca navighezi putin pe site ai sa observi ca nu deschide fiecare cate un thread pentru niste intrebari care se incadreaza in titlu.Scuze inca odata.
BIU"
BIU"
Bună seara, dacă am o condamnare pt complicitate la furt auto pot da de permis? Precizez ca nu am fost condamnat pt conducere fără permis.
Va mulțumesc!

DML77 a scris:

BIU"

art. 24 OUG 195/2002
..............................
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).

Alte discuții în legătură

Obtinere permis categ a. o lamurire as dori! vetx vetx Buna ziua In momentul de fata am permisul categ B anulat, hotararea a iesit ieri si e definitiva. Dupa ce am citit legislatia rutiera am observat ca ma pot ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat..posibila incriere la scoala...? monalisaalina monalisaalina As avea rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea situatie:o persoana posesoare de permis cat B inca ,il are suspendat pe o perioada de 4 luni,are dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Drept inscriere examen auto JosefC JosefC Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Din cate am aflat de pe acest forum, dupa 1 an de la data pronuntarii sentintei civile, am dreptul sa dau din nou de ... (vezi toată discuția)