avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Am avut un contract de comodat cu o firma pe o perioada de aproximativ 2 ani.
Obiectul contractului de comodat era folosirea autoturismului meu de un angajat de-al lor in interesul firmei.
Prin contractul de comodat semnat, firma s-a obligat sa suporte toate cheltuielile de intretinere si folosinta (reparatii, combustibil si taxe) necesare pentru existenta si buna functionare a bunului.
Periodic persoana care o utiliza mergea la service pt constatari si reparatii.
La un moment dat firma nu a mai decontat reparatiile si am decis sa reziliez contractul.
In contract se specifica "Rezilierea contractului induce obligatia comodatarului de a-si achita toate datoriile rezultate in urma utilizarii bunului ce face obiectul prezentului contract".
Intrebarea mea cum fac sa recuperez prejudiciul.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:20, 14 Noiembrie 2012
Daca ati achitat contravaloarea reparatiilor/reviziilor in per de valabilitate a contractului sau ca urmare a folosirii, atunci veti putea actiona in instanta (daca se merita) dupa o incercare prealabila de conciliere cu cealalta parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat mia_bv mia_bv Buna ziua, In cazul unui contract de comodat auto incheiat intre 2 societati comerciale, s.c. comodanta se mai poate folosi de autoturismul obiect al ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)