Am castigat fondul pe o speta legata de eliberarea abuziv din functie. Ma astept ca institutia sa faca recurs desi la fond nu au adus nici macar o proba care sa justifice acest demers. Au invocat doar dreptul sefului institutiei de a numii respectiv elibera din functie desi nu am fost sanctionat disciplinat sau anchetat condamnat etc. Instanta mi-a dat castig de cauza constatand ca eliberarea din functie a fost facuta cu incalcarea legislatiei in vigoare si a obligat intitutia sa ma repuna in functie, anuland ordinul de demitere.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca declara recurs, ca sa castig ceva timp pot trimite institutiei intampinarea in termenul prevazut de codul de procedura civila prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ? intentionez sa fac asta ca sa nu mai ceara un termen in instanta ca sa studieze intampinarea
2. din experianta dumneavoastra exista sanse ca inalta curte la recurs sa le mai dea dreptate si sa intoarca sentinta data de curtea de apel pe o astfel de speta ?
3. avand in vedere ca dupa sentinta data de instanta le-am comunicat si au refuzat sa ma repuna in functie pot sa invoc in intampinare si reaua credinta a institutiei de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca avand in vedere ca hotararile date de instanta de fond sunt definitive si executorii chiar daca nu sunt irevocabile ?