avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recurs contencios administrativ - intampinare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recurs contencios administrativ - intampinare

Am castigat fondul pe o speta legata de eliberarea abuziv din functie. Ma astept ca institutia sa faca recurs desi la fond nu au adus nici macar o proba care sa justifice acest demers. Au invocat doar dreptul sefului institutiei de a numii respectiv elibera din functie desi nu am fost sanctionat disciplinat sau anchetat condamnat etc. Instanta mi-a dat castig de cauza constatand ca eliberarea din functie a fost facuta cu incalcarea legislatiei in vigoare si a obligat intitutia sa ma repuna in functie, anuland ordinul de demitere.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. daca declara recurs, ca sa castig ceva timp pot trimite institutiei intampinarea in termenul prevazut de codul de procedura civila prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ? intentionez sa fac asta ca sa nu mai ceara un termen in instanta ca sa studieze intampinarea

2. din experianta dumneavoastra exista sanse ca inalta curte la recurs sa le mai dea dreptate si sa intoarca sentinta data de curtea de apel pe o astfel de speta ?

3. avand in vedere ca dupa sentinta data de instanta le-am comunicat si au refuzat sa ma repuna in functie pot sa invoc in intampinare si reaua credinta a institutiei de a pune in aplicare hotararea judecatoreasca avand in vedere ca hotararile date de instanta de fond sunt definitive si executorii chiar daca nu sunt irevocabile ?

Multumesc frumos
1. Puteti trimite prin posta cu continut declarat si va opuneti luarii la cunostinta sau amanarii.

2. Solutia este imposibil de anticipat fara studierea cazului dvs si a dosarului.

3. Trebuia sa apelati la un executor judecatoresc, sentinta fiind executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs tribunal tulcea elena_1234 elena_1234 Am dat in judecata un institut de cercetari deoarece nu a vrut sa elibereze o adeverinta de incadrare in gr ii de munca pentru tatal meu. Tatal meu a fost ... (vezi toată discuția)
Ce masuri se pot lua? pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, As vrea sa stiu ce masuri se pot lua de catre unitate dupa ce am pierdut recursul la Curtea de apel in litigiul de munca impotriva ... (vezi toată discuția)
Mi-au facut recurs gatej cezar gatej cezar am avut proces cu o firma in care solicitam completarea si eliberarea cartii de munca si plata unui salariu pe ultima luna si unul compensator am castigat ... (vezi toată discuția)