avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lipsa inventar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lipsa inventar

buna seara,
sa va explic problema mea:
am fost angajata la o firma comerciala ocupand functia de sef tura-gestionar, anul trecut la un inventar (iesind minus de inventar16000) m-au pus sa semnez (mentionand ca daca nu semnez cheama politia)un angajament de plata de 8000 platibil in 10 rate. Am fost singura din magazin care am fost obligata sa platesc, chiar daca exista si sef magazin si mai multi colegii cu aceasi functie ca si mine.Au venit sefii in control acasa sa vada daca nu am furat marfa si au cautat pana si in frigider( asta nu cred ca e normal) plus ca mi-au luat telefonul mobil si s-au uitat la mesaje, agenda telefonica etc. normal ca m-au si concediat.
Am platit pana in aprilie anul trecut si au mai ramas inca 4400 de dat.
intrebarea este daca ma pot da in judecata si daca au sanse de castig in cazul in care nu le mai dau banii?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:43, 14 Noiembrie 2012
Poate va ajuta...ce am gasit, (vedeti mai jos). Normal nu era sa platiti doar dvs, daca era gestiune comuna si trebuia sa nu semnati... sa fi chemat ei politia, daca nu erati vinovata de ce va era teama? Ar fi bine sa va consultati cu un avocat.

Angajament de plată. Nulitate. Restituirea sumei reţinute din salariul contestatorului.
Tematică: Contestatie decizie sanctionare

1. Simpla existenţă a unui angajament de plată semnat de contestator, nu îndreptăţea societatea angajatoare la emiterea unei decizii de imputare şi reţinerea unei sume din salariul contestatorului, în lipsa unei hotărâri judecătoreşti, singurul titlu executoriu în baza căruia să să poată opera o reţinere legală din salariu. 2. Excepţia prematurităţii acţiunii grefată pe dispoziţiile art. 720/1-720/10 C. proc. civ. va fi înlăturată, întrucât dispoziţiile invocate nu sunt incidente în prezentul litigiu, având aplicabilitate strictă în soluţionarea litigiilor în materie comercială. 3. Excepţia inadmisibilităţii acţiunii pe considerentul existenţei unei înţelegeri a părţilor cu privire la modalitatea de recuperare a prejudiciului, înţelegere necontestată, nu este întemeiată, o înţelegere prealabilă a părţilor neputând atrage inadmisibilitatea promovării unei acţiuni pe rolul unei instanţe, în baza principiului liberului acces la justiţie.
(Curtea de Apel Cluj, Secţia Civilă, Muncă şi Asigurări Sociale, pentru Minori şi Familie, Decizia Civilă nr. 875/R din 15 aprilie 2008, www.jurisprudenta.org)
Prin sentinţa civilă nr. 182/15.02.2008 a Tribunalului Maramureş s-au respins excepţiile invocate de pârâta SC D. D. SRL M C. S-a constatat nulă absolut decizia de imputare nr. 4655/25.10.2007 emisă de pârâta SC D.D. SRL M C împotriva reclamantului ª.E.N. A fost obligată pârâta să-i restituie reclamantului suma de 357 lei reţinută cu dobânda legală de la data reţinerii şi până la plata efectivă şi să-i plătească reclamantului suam de 500 lei cheltuieli de judecată.

In acest magazin nu existau si alti salariati? Cum sa va impuna sa achitati numai Dvs? Gestiunea era colectiva, cel putin eu asa inteleg. Documente (chitante) care sa ateste suma achitata pana acum detineti?

Angajatorul a procedat ilegal, nu aveau voie sa intre in casa Dvs. si sa faca acea "perchezitie". Nu inteleg de ce le-ati permis accesul in casa. Chemau politia? Si ce daca. Fiecare persoana beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, pana la proba contrarie.
multumesc pentru raspunsuri
as vrea sa imi fac lichidarea dar nu vor pana nu imi achit datoriile. in acest caz ce pot face?
Lichidarea sunt obligati sa o faca. Se pot indrepta impotriva Dvs. adresandu-se instantei. Eu sunt tare curioasa daca pe lichidare vor scrie ca aveti datorie la ei. Pentru ca in mod normal pot sa inchida nota de lichidare, inscriind debitul ramas de achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare lipsa gestiune din salariu euangajat euangajat Lucrez la o firma, in fiecare luna mi se opreste o parte din salariu ca garantie de gestiune. In urma inventarului s-au constatat lipsuri in gestiune, ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu olga2 olga2 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie : sunt salariata a unei societati comerciale de transoprt international de marfuri in functia ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca boban81 boban81 buna ziua.Am si eu o problema la servici.Lucrez la un magazin ca vanzator din anul 2006.De mai bine de un an sunt amenintat cu datul afara pentru ca treaba nu ... (vezi toată discuția)