avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... modificare conditii divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

modificare conditii divort

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a schimba conditiile desfacerii unei casatorii in urmatorul caz: am divortat de comun acord la un notar deoarece nu doream ca minorii sa intre intr-o continua lupta care s-ar fi dat intre noi, parintii, la tribunal.
Acum, dupa nici 4 luni de la divort, fostul s-a recasatorit cu persoana cu care m-a inselat timp de 2 ani - aceste aspecte le-am "aflat " cu dovezi si lux de amanunte in perioada care s-a scurs dupa semnarea actelor de divort, deoarece in cele 30 de zile pe care le-am avut la dispozitie de la data depunerii cererii pana la pronuntare el nici nu a mai trecut pe la noi - si m-a dat in judecata deoarece doreste sa petreaca un program mai lung si mai lejer cu minorii, doreste sa se implice, cica, mai mult in cresterea si educarea lor. (??!!)
La divort am avut desemnata custodia comuna, dar fostul nu se implica material si nici fizic in cresterea, educarea si curicularele minorilor.
De cand a deschis actiunea de divort a inceput sa le cumpere minorilor diverse hainute - fara a ma intreba de ce au nevoie - iar pentru scoala numai un pix, creioane si carioci colorate si hartie glasata - atat considera el ca le trebuie - ca sa nu mai spun ca nu participa la fondul clasei, fondul scolii si la restul caietelor si culegerilor suplimentare.
Multumesc,
Asupra divortului nu puteti reveni, sunteti divortata si asa veti ramane. In rest, asupra celorlalte aspecte puteti reveni si transa in instanta.
Nu cred ca veti obtine ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca , ci va ramane asa, comuna. Puteti cere ca tatal sa se implice mai mult financiar.
In privinta programului de vizita, e firesc ca parintele sa-si doreasca sa petreaca mai mult timp cu copiii, e si in interesul lor
Nu am inteles care e nemultumirea dv: ca dl. si-a refacut vbiata e temei sa incepeti razboiul ala de care acum cateva luni copiii dv. nu aveau nevoie? Acum au?
Ce inseamna ca nu se implica in viata copiilor nici fizic? Sau financiar, caci la notar s-a stabilit o intretinere, nu o plateste?
Ce program are azi cu copiii? Copiii ar sta mai mult cu tatal lor? Caci lipsa de cunoastere a curiculei scolare poate fi o dovada a timpului insuficient petrecut cu copiii, imi pare ca va contraziceti si nu pricep...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - caz special sictiran sictiran Buna seara, Am divortat acum 3 luni cu 2 copii minori, care pentru o mai rapida desfasurare in cererea de divort am cerut incredintarea lor catre mama. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Divorţ cu minori! alexsisco alexsisco Domiciliul minorilor este în străinătate. Ipoteze. Excepţia de necompetenţă jurisdicţională a instanţelor române. Litispendenţă internaţională. ... (vezi toată discuția)