avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, avand in vedere ca m-am angajat la data de 20 dec 2011, (cu contract pe perioada nedeterminata) si copilul se va naste la data de 1 dec 2012. In cazul meu luna, decembrie nu se constituie ca fiind luna intreaga. Cu toate acestea, pot beneficia de indemnizatie crestere copil (85% din venitul net, dar nu mai mult de 1200 ron)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:27, 14 Noiembrie 2012
Din datele expuse de dumneavoastra, se pare ca veti avea conditia de a avea venituri impozabile pe un interval de timp de 12 luni anterioare datei de nastere a copilului.
In conformitate cu prevederile O.111/2010, de la data de 01.10.2012, procentul este de
85 % din media veniturilor nete realizate in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, plafoanele sunt functie de optiune, pentru optiunea 1, un an, plafonul este 3400 lei ,iar pentru optiunea 2 pentru 2 ani, plafonul este la 1200 lei,
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
SILVIA HORVATH, Contabil
Va multumesc pentru informatiile acordate!
1. Daca veti naste pe 1 decembrie 2012 cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sunt ianuarie - decembrie 2012.

2. Asadar chiar daca veti naste in noiembrie tot veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se revine la procentul de 85% in cazul indemnizatiei pentru ccc? adela05 adela05 Am inteles ca se discuta sa se revina la procentul de 85% pt indemnizatie crestere copil. Am doua nelamuriri: 1. Daca se revine la procentul de 85%, ramane ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mame gabitrif gabitrif Buna ziua! As vrea sa stiu pana la urma cum se calculeaza indemnizatia pt cresterea copilului pana la 2 incepan cu 1 oct 2012? (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Crisxtn Crisxtn buna ziua am o mare nelamurile in legatura cu cele doua variante legate de indemnizatia de crestere a copilului: daca aleg varianta un an plafonul a ramas ... (vezi toată discuția)