Va rog a ma ajuta la urmatoarea prolema :
Am salariati angajati pe perioada determinata de 1 luna de zile, stiu ca dupa CM am dreptul la 3 prelungiri de CIM problema ESTE ca pina primesc aprobarea de prelungire ,aceasta mai dureaza , uneori chiar depasteste termenul , as dori sa stiu daca un salariat are CIM pina in 7 11.2012 si eu primesc aprobarea in 12.11.2012 pot emite atunci actul aditional ?
Multumesc mult !
Art..17 C.mun. prevede la alin.5 care este termenul in care se poate incheia actul aditional , astfel:
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Atentie insa, ca alin.2 al art.5 din HG nr.500/2011 prevede ca termen de completare si transmitere a REVISAL-ului:
(2) Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)- g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.
@22.08.2009
Nu aveti dreptul la 3 prelungiri ale c.i.m ci nu puteti incheia mai mult de 3 contracte succesive pe durata determinata...
Puteti face oricate prelungiri doriti inlauntrul termenului de 36 de luni sau 12 luni, dupa caz...
Are dreptul si la 3 prelungiri .. unde scrie ca nu are dreptul la asa ceva ? .. faptul ca numarul prelungirilor duratei c.i.m. nu mai este limitat inauntrul termenului de 36 de luni , nu inseamna ca nu are dreptul la 3 prelungiri ...