avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cind pot solicita pensia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cind pot solicita pensia

Am 50 ani ,sint nascut la 31.05.1962, am 32 ani de munca grupa a-||-a dintre care 2 ani Sc . Militara, 2 ani lucrator Penitenciare, si 3 ani Politie Comunitara. Va multumesc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: apatiei , utilizator 11:51, 16 Noiembrie 2012
E important sa precizati daca mai sunteti cadru activ sau nu.
Nu mai sint cadru activ, dar in momentul de fata lucrez la o firma.
Pensie limita de varsta: la 65 de ani, 31 mai 2027 (varsta standard de pensionare)
Stagiul complet: 35 ani

Stagiul realizat:
32 ani - lucrati
7 ani 10 luni - stagiu suplimentar gr.II ( 3 luni x 32 ani = 94 luni = 7 ani 10 luni)
--------------------
39 ani 10 luni

Pentru 32 de ani grupa a II-a aveti o reducere de 7 ani si 6 luni, deci veti putea iesi la pensie limita de varsta cu reducere la 31 octombrie 2019.
Pensie anticipata ati obtine doar la 60 de ani, dar reducerea de grupa este mai mare, deci iese din discutie.

Va multumesc,si va doresc multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pensionare mariana1955 mariana1955 Va intreb conditiile in care se poate pensiona un barbat, data nasterii este 25.09.1949 Vechimea in munca este de 40 de ani si 9 luni fara armata si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata andrerieu56 andrerieu56 1. Pentru o persoana de sex feminin nascuta in iunie 1957 varsta standard de pensionare este de 60 de ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare este de 30 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare Cristian02 Cristian02 Buna ziua Mama mea, in varsta de 53 de ani (14.09.1960), are deja 33 de ani munciti legal si 1 an somaj. As dori sa stiu, tinand cont de cele de mai sus, ... (vezi toată discuția)