olutie: dp 851 DECIS 16.05.2011 Admite recursul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi Casează decizia penală nr. 562/21.12.2010 a Tribunalului Galaţi şi sentinţa penală nr. 305/10.02.2010 a Judecătoriei Galaţi şi în rejudecare: În baza art. 87 alin. 1 OUG 195/2002 cu aplicarea art. 74 alin. 1 lit. a, c Cod penal, art. 76 alin. 1 lit. d Cod penal condamnă pe inculpatul Diaconu Tudor Doru la o pedeapsă principală de 3 luni închisoare. În baza art. 71 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a, teza II, b Cod penal. În baza art. 81 Cod penal şi art. 71 alin. 5 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 3 luni, stabilit potrivit art.82 Cod penal. În baza prev. art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal privitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei principale. În baza prevederilor art. 189 – 191 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare la fond. Suma de 200 lei reprezentând onorariu avocat desemnat din oficiu în recurs pentru intimatul inculpat (av. David Gabriela) va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.05.2011
MA INTERESEAZA DACA PERMISUL MEU DE CONDUCERE A FOST ANULAT .MULTUMESC ANTICIPAT
Permisul de conducere se anuleaza conform disp art.114(1) lit. b.
Puteti da examen pentru dobandirea unui nou permis de conducere dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a pedepsei cu suspendarea conditionata a acestei conform art.116 alin 1 lit. b din OUG195/2002 republicata.
MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS,TOTUSI IN HOTARAREA DEFINITIVA,INSTANTA NU FACE REFERIRE LA ART.114(1) LIT.B. INITIAL AM CREZUT CA PRIN PEDEAPSA ACCESORIE FACE REFERIRE LA ANULAREA PERMISULUI,DAR VAD CA SI PEDEAPSA ACCESORIE ESTE SUSPENDATA... NU MAI INTELEG NIMIC,MULTUMESC ORICUM
Procedura prin care se anuleaza permisul de conducere este prevazuta in regulamentul de aplicare a OUG195/2002, la art.203, in sensul ca vi se comunica la domiciliu, in 5 zile lucratoare, de catre organele de politie faptul ca vi s-a anulat permisul si va invita sa-l predati.
Nu am primit nici o comunicare la domiciliu,referitoare la anularea permisului(a trecut un an si jumatate de la pronuntarea sentintei);permisul mi-a fost retinut de catre politie la momentul comiterii faptei;procesul a durat un an si cateva luni.
Mai am o rugaminte la dumneavoastra,lamuriti-ma si pe mine:daca instanta dispune suspendarea conditionata a pedepsei principale(3 luni inchisoare)si a pedepsei accesorii(care face referire la interzicerii drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a, teza II, b Cod penal),oare sa inteleg ca am sanse sa-mi recuperez permisul fara sa mai dau examen?
Multumesc tare mult!
Instanta nu se pronunta asupra permisului, articolele indicate in hotarare nu se refera la permis.
Permisul va e anulat de la rutiera, veti da examen peste un an de la data la care hot a ramas definitiva, alta cale sau posibilitate nu e.
Sentinta-ajutor!
tudordiac
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva in legatura cu aceasta sentinta si daca imi pot redobandi dreptul de a mai conduce(permisul).Timp de doi ani si ... (vezi toată discuția)