avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de munca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de munca

buna seara . pot face contract de munca cu timp partial (4h) la 2 angajate??
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 20:54, 14 Noiembrie 2012
Da. Vedeti Codul muncii.
Sigur ca se poate.

www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara !
Codul muncii Legea 53/2003 :

CAPITOLUL VIII
Contractul individual de muncă cu timp parţial
Art. 103
Salariatul cu fracţiune de normă este salariatul al cărui număr de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru al unui salariat cu normă întreagă comparabil.

Art. 104
(1) Angajatorul poate încadra salariaţi cu fracţiune de normă prin contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, denumite contracte individuale de muncă cu timp parţial.

Art. 105
(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (3), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Art. 106
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncă cu timp parţial se bucură de drepturile salariaţilor cu normă întreagă, în condiţiile prevăzute de lege şi de contractele colective de muncă aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial stelach stelach Buna ziua, In Codul muncii valabil cu 2015 , am inteles ca sunt elemente in plus pe care un contract de munca cu timp partial trebuie sa le cuprinda fata de ... (vezi toată discuția)
Contracte cu timp partial BICOS BICOS se mai pot incheia contracte cu timp partial de munca(de ex. 2ore/zi)? (vezi toată discuția)
Program lucru norma partiala dona77 dona77 In prezent se pot incheia contracte individuale de munca cu norma partiala chiar si pentru un numar de cateva ore pe luna (nu pe zi)? in ce baza ... (vezi toată discuția)