avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare cvaloare servicii nefacturate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare cvaloare servicii nefacturate

Contract de inchiriere imobil incheiat pe 3 ani.Potrivit contractului chiria se plateste lunar in baza facturii emise de proprietar.
Pentru plata chiriei lunare s-au emis facturi lunare timp de un an de zile dupa care nu s-au mai emis facturi. Chiriasul a folosit imobilul continuu pe perioada contractului si il foloseste si dupa expirarea durate de 3 ani refuzand sa predea imobilul.
1. Cum recuperez chiria nefacturata aferenta ultimilor 2 ani de zile? Imi admite instanta o astfel de cerere daca nu am emis facturi ?
2. Contractul prevede ca, in cazul in care la expirarea termenului inchirierii, chiriasul nu preda imobilul, este obligat sa plateasca chiria lunara pana la predarea efectiva a acestuia . Pot solicita instantei obligarea la plata chiriei pana la predarea imobilului ? Pot invoca tot contractul sau nu mai este vorba de raspundere contractuala si trebuie sa cer echivalentul lipsei de folosinta ?
da, se pot face toate cele enumerate de dvs cu multe sanse de reusita
:confused: De ce nu ati emis facturi?
Puteti fi mai explicit, pentru ca eu am folosit si alternativa ?
Oricum, multumesc mult.

Nu am emis facturi deoarece am transmis chiriasului o declaratie de reziliere unilaterala a contractului de inchiriere si am zis ca nu trebuie sa mai facturez. Nici eu n-am facturat dar nici el n-a plecat.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ati reziliat contractul dupa numai un an de zile de la incheierea intre parti a acestuia?
Era prevazut in contract, pentru neindeplinirea unor obligatii.

Ne-am si judecat. Am cerut instantei sa constate ca a fost reziliat contractul cu data de...dar actiunea mi-a fost respinsa.
Trebuie sa recuperez chiria nefacturata. E vreo problema daca nu am emis facturi. Chiriasul a folosit continuu imobilul.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contract in vigoare sau nu sabinna sabinna Teren proprietate privata a municipiului. Este concesionat pe 3 ani unei societati care la randul sau il inchiriaza tot pe 3 ani altei societati cu care are ... (vezi toată discuția)
Se poate emite o factura dupa expirarea unui contract de închiriere? LioaraLia LioaraLia Bună seara. S-a întocmit un contract de închiriere între două societăți, pe o perioadă de doi ani, pentru un utilaj. În primul an s-au emis ... (vezi toată discuția)
Incetarea unui contract de inchiriere spatiu comercial silvia1502 silvia1502 Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat la administratia financiara,si care ... (vezi toată discuția)