avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat vecini

Buna seara, am o problema mai atipica. In anul 2010 s-au schimbat tevile pe coloana de incalzire de catre o firma autorizata. La acel moment, vecinul de la etajul 10 (eu locuiesc la 9) nu a permis sub nici o forma accesul firmei respective in apartamentul sau pt. a inlocui tevile, el avand centrala. Din cauza ca in acel moment Administratorul blocului a dat dovada de un miserupism grav si nu s-a agitat deloc sa rezolve problema si avand tatal bolnav de cancer iar iarna batea la usa am acceptat sa se faca la mine in apartament finalul coloanei si astfel m-am ales cu 3 robineti de aerisire in casa, adevarate cismele. Problema este ca pe 1 noiembrie au dat drumul la caldura fara sa anunte. Eu nu cred ca am lasat robinetul deschis desi nu pot sa bag mana in foc ca nu m-am atins de el din greseala si nu am observat, dar totusi teava s-a strambat si a zmuls din perete brida cu care era prinsa, deci probabil a venit cu o presiune enorma. Daca era doar faptul ca as fi lasat eu deschis robinetul respectiv nu cred ca se zmulgea din perete in halul ala. Nefiind nimeni acasa in acel moment, a curs foarte multa apa si dupa ce a ajuns apa pana la etajul 7 (nici cel de la 8 nu era casa) au oprit apa calda. Administratorul ca sa se scoata le-a spus vecinilor ca am uitat eu robinetul deschis si deja cel de la 8 s-a trezit cu pretentii ca i s-a ars maisna de spalat si i s-au ingalbenit peretii

Este adevarat ca m-am inteles pe cale amiabila cu cel de la 8, i-am dat ceva vopsea lavabila sa repare holul si suma de 250 ron pentru piesa care sustine el ca i s-a ars la masina de spalat din cauza apei scurse de la mine dar l-am pus sa-mi semneze o declaratie prin care renunta la orice alte pretentii, insa sunt curios daca as fi refuzat sa-i dau ceva, ce putea sa-mi faca.

De asemenea administratorul pe care l-am rugat sa ia legatura cu firma care a montat robinentii ma duce cu vb in fiecare zi, eu vreau sa vina sa verifice daca tevile/robinetii sunt in regula. In primavara sunt hotarat sa trec pe centrala termica si sa ma debransez si am de gand sa scot acei robineti si sa pun un dop acelor tevi urmand ca asociatia sa se descurce cu aerisierea. MA poate da in judecata Asociatia de proprietari ca nu vreau sa mai am in casa acei robineti, mai ales ca ma voi si debransa? Eu nu am nici o problema sa-mi treaca tevile prin casa(pur si simplu nu mai vreau cismele in casa)practic ei ar trebui sa-l actioneze in judecata pe cel de la etajul 10 care nu le permite accesul in apartament, ma gandes eu...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
MihaiCristian2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiCristian2010 , utilizator 07:57, 15 Noiembrie 2012
Datorita instalatiei de agent termic. Unul din robinetii de aerisire a coloanei ori a fost lasat accidental deschis de mine, ori pur si simplu a cedat presiunii. Imi cer scuze ca nu s-a inteles din prima.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
MihaiCristian2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Caldura bloc florian_m florian_m Buna ziua, Am rugamintea sa-mi precizati ce variante de solutionare exista pentru problema pe care o expun in continuare: - locuiesc la etajul 8 ... (vezi toată discuția)
Aerisire coloană încălzire FlorinL. FlorinL. Bună seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are și etaj tehnic deasupra apartamentului meu pe o suprafață de 40% (casa liftului, ... (vezi toată discuția)