avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... despre pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

despre pensionare

Sotul meu este nascut in aprilie 1955 are o vechime in munca de 32 de ani , cand poate sa iasa la pensie anticipat ? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:40, 15 Noiembrie 2012
Va puteti pensiona anticipatat la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului complet de cotizare pentru pensionare anticipata de 43 ani.

Va puteti pensiona anticipatat partial la virsta de 60 ani daca indepliniti conditia stagiului de cotizare pentru pensionare anticipata partiala de peste 35 ani.

Interventie moderator:
:acute:
adolfinapop:

1. Cand mai luati texte de pe un alt site si le transpuneti aici mai si verificati-le pentru ca au greseli.

2. Nu se zice anticipatat ci anticipat.

3. - De asemenea nu este corecta expresia "va puteti pensiona anticipat partial" ci "puteti beneficia de pensie anticipata partiala".
- Pensia este partiala, nu pensionarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona anticipat sau anticipat partial? ailerua ailerua Sunt nascut in data de 03.01.1954 si lucrez din anul 1976 (in perioada 74-76 am efectuat stagiul militar). Cand pot beneficia de pensie anticipata sau ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala catalinatravel2 catalinatravel2 1)Daca solicit pensie anticipata,imi va afecta aceasta pensie anticipata la calculul pensiei de varsta?adica va fi penalizata pentru ca am beneficiat de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata gabrielastan gabrielastan Buna ziua! As dori sa stiu care sunt conditiile de pensionare pt. un barbat nascut in 20 decembrie 1961, cu un stagiu de cotizare de 31 ani? Multumesc. (vezi toată discuția)